Učešće Muzičke akademije na 4. China-CEEC Forumu dekana i rektora muzičkih akademija i China-CEEC Festivalu muzike i plesa




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ceremonija otvaranja 4. China-CEEC Foruma dekana i rektora muzičkih akademija zajedno sa China-CEEC Festivalom muzike i plesa održana je 1. novembra 2023. godine na Zhejiang Konzervatoriju za muziku (ZJCM) u Hangzhouu (Kina). Ova značajna manifestacija trajala je od 30. oktobra do 7. novembra 2023. godine, okupljajući predstavnike iz različitih zemalja, među kojima su bili i predstavnici Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore.

ZJCM je osnovan 1. marta 2016. godine, a njegova inspirativna atmosfera bila je domaćin ovoj sjajnoj događajnoj seriji. Domaćini, predstavljeni prof. Wang Rui, predsednik ZJCM-a, i prof. Dong Dejun, potpredsednik ZJCM-a, zajedno sa svojim nastavnicima i studentima, srdačno su dočekali svoje goste i omogućili razmenu ideja, znanja i stvaranje novih inicijativa tokom foruma.

Ova platforma je omogućila profesionalcima i studentima muzike iz različitih djelova svijeta da se povežu, dijele iskustva i unaprede svoje veštine. Učešće predstavnika Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore doprinelo je bogatstvu programa i razmeni kulturnog nasleđa, istovremeno jačajući veze između Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope.

U sklopu China-CEEC Festivala muzike i plesa 2023, 31. oktobra, prof. Tatjana Krkeljić (flauta) i prof. Bojan Martinović (klavir) sa Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore održali su koncert. Njihov nastup uključivao je izvođenje djela autora poput D. Krdžića i C. Reineckea, što je dodatno obogatilo program ovog festivala. Sljedećeg dana profesori cetinjske Akademije održali su majstorske radionice studentima Zhejiang Konzervatorija.

Svečano otvaranje i raznovrsni programi ovog foruma i festivala naglašavaju važnost internacionalne saradnje u oblasti muzike i umetnosti, ističući kulturnu raznolikost i jedinstvo kroz jezik muzike.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.