Četvrti  međunarodni festival solfeđa – Solfest 2024




Četvrti  međunarodni festival solfeđa – Solfest 2024

U organizaciji Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore na Cetinju, 23. i 24. marta 2024. godine će biti održan Četvrti  međunarodni festival solfeđa – Solfest 2024., koji će okupiti učenike osnovne muzičke škole iz Crne Gore i regiona.

Cilj manifestacije je veća afirmacija solfeđa kao bazičnog predmeta na svim novoima muzičkog školovanja i razvijanje ljubavi prema ovom predmetu, dodatni podsticaj učenicima koji pokazuju dobre rezultate iz predmeta solfeđo, kao i afirmacija nastavnika solfeđa.

Nastupe učesnika/ca će pratiti i vrednovati međunarodni žiri, sastavljen od istaknutih stručnjaka iz Crne Gore i regiona.

Pored nastupa učesnika/ca, u okviru ovogodišnjeg festivala planirane su dvije radionice za učesnike/ce, predavanja za nastavnike i studente, koncert profesora i studenata Muzičke akademije,  koncert studenata i učesnika festivala, kao i okrugli sto, sa aktuelnim temama vezanim za muzičko obrazovanje u Crnoj Gori i osvrtom na Solfest 2024.

Na sajtu možete preuzeti obrazac prijave za učešće i propozicije.  

Prijave za učešće na Solfestu 2024. možete poslati od 1. do 20. februara 2024. godine, na e-mail adresu koja će naknadno biti objavljena.

Ubrzo nakon isteka roka za prijavu učešća, biće napravljen raspored nastupa učesnika i program festivala. Sve informacije biće dostupne na sajtu Muzičke akademije, a takođe i poslate e-mailom školama.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 069 019 881, docent dr Vedrana Marković.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.