Predavanje i koncert u čast obilježavanja 90-te godišnjice rođenja kompozitora i profesora Vojina Komadine




Predavanje i koncert u čast  obilježavanja 90-te godišnjice rođenja kompozitora i profesora Vojina Komadine
  • U čast obilježavanja 90. godišnjice od rođenja kompozitora Vojina Komadine, 5. decembra 2023. godine Muzička akademija organizuje predavanje i koncert bosanskohercegovačkog pijaniste Bartolomeja Stankovića, profesora na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
  • decembra u 10 h u Koncertnoj sali Muzičke akademije UCG, Bartolomej Stanoković održaće  predavanje na kom će  predstaviti različite aspekte klavirskih kompozicija Vojina Komadine, kao i njihov istorijski kontekst.
  • Na konecrtu u Multimedijalnoj Sali Ministarstva kulture Bartolomej Stanković izvešće klavirske kompozicije iz bogatog i raznovrsnog opusa Vojina Komadine među kojima su djela poput: Refrain VI za klavir "Linđo", "Tri vizije o logoru", Svita za klavir, Sonata za klavir, "Mikrosonate" za klavir, IV Sonata za klavir - "U slavu domestika Kir Stefana Srbina", Pet preludijuma za klavir – Aleksandri Romanić, "SA.92." za klavir i Refrain IV za klavir "Nijemo glamočko kolo". Koncert je zakazan za 5. decembar 2023 u 19 h.
  • Ulaz je slobodan.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.