Studentkinja Milena Jovićević dobitnica prve nagrade na međunarodnom takmičenju gudača u Novom Sadu




Studentkinja Milena Jovićević dobitnica prve nagrade na međunarodnom takmičenju gudača u Novom Sadu

Studentkinja treće godine Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore u klasi prof. Mikhaila Bereznjickog, Milena Jovićević, osvojila je prvu nagradu na nedavno održanom 5. Internacionalnom takmičenju gudača Artisti dell Arco u Novom Sadu.

Stručnom žiriju u čijem su sastavu bili  eminentni umjetnici i  istaknuti pedagozi  iz zemlje i inostranstva poput Dejana Bogdanovića, Dušice Polovina, Ivice Maruševića, Mojca Batiča, Nebojše Jankovića, Vitalija Gulijčuka, Dejana Ružanovića i Josipa Erhardta, predstavila se interpretacijom prvog stave Glinkine Sonate za violu i klavir u d-molu i Rapsodijskim koncertom za violu i orkestar Bohuslava Martinua.

Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom Udruženja FloriArt čiji je primarni cilj zalaganje za očuvanje kulturnog nasleđa  i samim time doprinos razvoju umjetnosti i kulture. Organizovano je za sve uzraste, sa mogućnošću online i nastupa uživo. Na ovogodišnjem takmičenju koje je bilo otvoreno za javnost predstavili su se učesnici iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.