Martovski koncert flaute i seminar u Kragujevcu




Martovski koncert flaute i seminar u Kragujevcu

 

 

Povodom Dana žena, klasa flaute red. prof. Marije Đurđević sa Muzičke akademije na Cetinju, Univerziteta Crne Gore, održala je  koncert u Galeriji Đure Jakšića u Kragujevcu, 8.marta u 19h. Nastupili su studenti osnovnih i master studija, Marija Milić, Žunja Lipanović, Marija Sinđić, Zorica Pavićević i Tijana Begović. Na programu su bila djela pisana za flautu i klavir, S.K.Elerta, B. Martinua, F. Martena, R. Mučinskog, A. Kasela. 

Izuzetno važan seminar održan je i u Muzičkoj školi "Dr Miloje Milojević" u Kragujevcu,. Seminar je bio posvećen predstavljanju pedagoških i metodoloških principa rada u muzičkom obrazovanju, vođen redovnim profesorom flaute Marijom Đurđević sa Muzičke akademije na Cetinju.

Dogadjaj je okupio talentovane učenike i posvećene profesore iz nižih i srednjih muzičkih škola iz Kragujevca, Kraljeva i Požarevca. Važno je istaći podršku svih učesnika i organizatora u postizanju uspeha seminara i promovisanju muzičkog obrazovanja kao ključnog faktora razvoja i inspiracije.

Koncert i majstorske radionice održane su uz podršku Fonda za zapadni Balkan (WBF), MOVE Granta, Univerziteta Crne Gore, Muzičke škole "Dr Miloje Milojević" i ArtHub zajednice



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.