Četvrti međunarodni festival solfeđa – Solfest 2024 u subotu i nedjelju na Cetinju




Četvrti međunarodni festival solfeđa – <span class="CyrLatIgnore">Solfest 2024</span> u subotu i nedjelju na Cetinju

U subotu i nedjelju, 23. i 24. marta, Cetinje će biti domaćin Četvrtog međunarodnog festivala solfeđa – Solfest 2024, u organizaciji Muzičke akademije. Predstojeća muzička manifestacija predstavlja jedan u nizu događaja kojim, pod sloganom FuturUM, Univerzitet Crne Gore obilježava 50 godina od osnivanja.

Svečano otvaranje Četvrtog međunarodnog festivala solfeđa – Solfest 2024 biće upriličeno u subotu, 23. marta u 10:00 u Multimedijalnoj sali Ministarstva kulture i medija na Cetinju, dok će se koncert studenata održati istog dana u 20:00 sati takođe u Multimedijalnoj sali.

Četvrti međunarodni festival solfeđa – Solfest 2024 ima za cilj jačanje afirmacije solfeđa kao bazičnog predmeta u muzičkom obrazovanju na svim nivoima, a dodatno pruža platformu za nagrađivanje učenika koji postižu izuzetne rezultate u solfeđu, te promoviše ulogu i značaj nastavnika solfeđa u procesu obrazovanja.

Nastupe učesnika pažljivo će pratiti i ocjenjivati međunarodni žiri sastavljen od istaknutih stručnjaka iz Crne Gore i regiona. Osim samih nastupa, program ovogodišnjeg festivala obuhvata i tri koncertna programa, radionice za učesnike, predavanja za nastavnike i studente, kao i okrugli sto, sa aktuelnim temama vezanim za muzičko obrazovanje u Crnoj Gori i osvrtom na Solfest 2024.

Zatvaranje Četvrtog međunarodnog festivala solfeđa – Solfest 2024, kao i dodjele nagrada, biće upriličeno u nedjelju, 24. marta sa početkom u 19:00 sati u Multimedijalnoj sali Ministarstva kulture i medija na Cetinju.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.