Prezenzacija o Ulysseus mreži i Erasmus + programima




Poštovani,

Ovim putem želimo da vas obavijestimo da će se, u saradnji sa Kancelarijom za međunarodnu saradnju i mobilnost, 3. aprila sa početkom u 10 časova, održati prezentacija „Ulysseus mreže evropskih univerziteta“  na Fakultetu likovnih umjetnosti, učionica Aoo4.  

Prezentacija je namenjena studentima, kao i istraživačima, akademskom i neakademskom osoblju fakultetskih jedinica na Cetinju. Svi prisutni biće upoznati  sa trenutnom ponudom, ali i budućim prilikama, za usavršavanje i mobilnost unutar Alijanse.

*Univerzitet Crne Gore je prethodne godine postao punopravni član Ulysseus mreže evropskih univerziteta čiji je cilj povezivanje najprestižnijih institucija visokog obrazovanja u Evropi kako bi se udruženo prevazišli najveći izazovi današnjice. Program ovog projekta nudi širok spektar mogućnosti za usavršavanje i razmjenu studentima, profesorima, istraživačima i neakademskom osoblju.

Univerziteti koji su dio ove Alijanse, pored Univerziteta Crne Gore, su: Univerzitet u Sevilji, Univerzitet u Đenovi, Univerzitet Azurna obala, Univerzitet primjenjenih nauka Haga-Helia, Tehnički univerzitet Košice, Univerzitet u Minsteru i Preduzetnička škola MCI.

Takođe, ovom prilikom biće predstavljen Erasmus+ program kako bi zainteresovani mogli da dobiju više informacija o proceduri za prijavu i načinu funkcionisanja programa.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.