Gostovanje Miljana Bjeletića na Muzičkoj akademiji na Cetinju




Gostovanje Miljana Bjeletića na Muzičkoj akademiji na Cetinju

Profesor mr Miljan Bjeletić, redovni profesor harmonike na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu, biće gost Muzičke akademije na Cetinju od 4. do 6. aprila 2024. godine.

Profesor Bjeletić će voditi majstorske radionice koje će se održati u Koncertnoj sali Akademije. Ove radionice pružaju jedinstvenu priliku za učenje i usavršavanje svih zainteresovanih za harmoniku i muzičke performanse.

Biografija Miljana Bjeletića:

Miljan Bjeletić je rođen 1973. godine. Završio je srednju muzičku školu "dr Miloje Milojević" u Kragujevcu 1992. godine na odseku za harmoniku. Nakon toga, diplomirao je na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu "P. I. Čajkovski" u Kijevu (Ukrajina), gde je 1998. godine magistrirao na katedri za narodne instrumente, s glavnim predmetom - harmonika.

Izuzetna pedagoška aktivnost Miljana Bjeletića priznata je ne samo u Srbiji već i u širim međunarodnim okvirima. Sa svojim studentima i učenicima ostvario je 350 nagrada na takmičenjima u Srbiji i inostranstvu, što je doprinelo još većoj afirmaciji harmonike kao mladog akademskog instrumenta na međunarodnoj sceni.

Njegovi studenti i učenici su pobednici najprestižnijih svetskih takmičenja, kao što su Svetski kup, Svetski trofej i druga međunarodna takmičenja. Učenici i studenti iz klase profesora Miljana Bjeletića deset puta su osvajali najvažnija svetska takmičenja (Svetski kup, Svetski trofej, Klingenthal, Castelfidardo) u juniorskoj kategoriji (do 18 godina) i seniorskoj kategoriji (do 32 godine), dok su dvanaest puta bili drugoplasirani na pomenutim takmičenjima.

Miljan Bjeletić je redovni predstavnik Srbije u međunarodnim komisijama na najvažnijim internacionalnim takmičenjima harmonike. Osim značajnih pedagoških rezultata, uspešno je koncertirao i radio u svojstvu predavača na seminarima u Kini, Rusiji, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Francuskoj, Portugalu, Belgiji, Holandiji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Letoniji, Litvaniji, itd.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.