Majstor tehnike i interpretacije Ning Zhou u posjeti Muzičkoj akademiji




Majstor tehnike i interpretacije <span class="CyrLatIgnore">Ning Zhou</span> u posjeti Muzičkoj akademiji

Ning Zhou poznat kao "majstor tehnike i interpretacije", dolazi u posjetu Muzičkoj akademiji kako bi održao koncert i majstorsku radionicu za studente. Ovaj talentovani pijanista, kojeg je Olin Chism iz Fort Worth Star-Telegram opisao kao "vrlo muzičnu osobu, majstora ne samo tehnike već i interpretacije," i Lyn Bronson  iz NPeninsula Reviews kao umjetnika "s majstorskom tehničkom kontrolom koja mu je omogućila da prevaziđe tehničke izazove i otkrije suštinsku ljepotu i značaj svakog djela koje je izveo," osvojio je brojne prestižne međunarodne nagrade.

Rođen u Kini, a sada sa prebivalištem u Teksasu, Ning Zhou se takmičio na nekim od najprestižnijih pijanističkih takmičenja, uključujući Van Cliburn Piano Competition  2009. godine u Fort Worthu, Chopin Competition 2015. godine u Varšavi i  Queen Elisabeth Piano Competition 2015. godine u Briselu, gdje je bio polufinalista. Pored toga, osvojio je mnoge nagrade dok je živio u Kini i SAD-u.

Kao strastveni kamerni muzičar, Ning Zhou  je osvojio prvu nagradu na 3. Coltman Chamber Music Competition  u Ostinu, Teksas, i bio pozvan da nastupa na Zephyr International Chamber Music festivalu 2014. godine u Courmayeuru, Italija, kao i na Decoda Chamber Music Institutu D2016. godine.

Ning Zhou posjeduje magistarske diplome sa Šangajskog konzervatorija i San Francisco Conservatory, kao i Sertifikat umjetnika u kamernoj muzici, studirajući kod Macka McCraya</span i Sharon Mann,  takođe na San Francisco Conservatory.  Trenutno je kandidat za doktorsku titulu (DMA) kao Teaching Fellow na UNT College of Music, pod vođstvom dr. Pamele Mie Paul. Pridružio se pijanističkom fakultetu na hejiang Conservatory of Music 2020 Z. godine i službeni je inženjer za snimanje i umjetnik sa KNS Classic.

Program

Ning Zhou  će izvesti sljedeća djela na koncertu večeras 23.maja u Sali Ministarstva kulture i medija na Cetinju, sa početkom u 20h

  • Robert Schumann 

    • Arabeske in C Major, Op.18
  •   Johannes Brahms

    •  Intermezzos, Op.117 
  •  Franz Liszt 

    •  Vallée dObermann, iz Années de pèlerinage I, S.160 
    •  Après une lecture du Dante: Fantasia quasi Sonata 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.