Muzička akademija, 13.03.2019

Koncert studenata gitare večeras u NikšićuKoncert studenata gitare večeras u Nikšiću

U srijedu 13. marta u Sali “Zahumlja“, sa početkom u 19h, nikšićkoj publici će se predstaviti studenti gitare Muzičke akademije sa Cetinja iz klase profesora Danijela Cerovića.

Kao solisti će nastupiti Enes Alković, student 3. godine, koji će se predstaviti sa kompozicijom Saudade br.3 francuskog kompozitora Rolana Diensa, a nakon toga će nastupiti David Marton, student 2. godine, koji će se predstaviti sa kompozicijom “San u šumi”, paragvajskog kompozitora Augustina Bariosa Mangorea.

U drugom dijelu koncerta nastupiće “Take Five” kvintet gitara sa Muzičke akademije sa Cetinja koji će izvesti djela “Četiri suvenira” američke kompozitorke Elen Fajn, kao i kompoziciju “Eqinox” portugalskog kompozitora Paola Amorima. Članovi kvinteta su: David Marton, Višnja Dukić, Stefan Kostić, Vuk Sandić i Enes Alković.

Studenti iz klase Danijela Cerovića dobitnici su nagrada na međunarodnim takmičenjima za gitaru i redovno nastupaju u okviru aktivnosti Muzičke akademije sa Cetinja. Kvintet gitara je premijerno nastupio na otvaranju zimskog segementa festivala “Barski Ljetopis”.

Organizator događaja je JU “Zahumlje“, a u okviru martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019. Ulaz je slobodan.

 

https://www.cdm.me/grad/koncert-studenata-gitare-muzicke-akademije-sa-cetinja-sjutra-u-zahumlju/?fbclid=IwAR10SLcgwHT4zle3x0Fq5TTbQP8wBGnRjAH0GEl5gkOZdtFhTxU9qmWNjQs