Plaketa za poseban doprinos međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore: prof. dr Stevo Popović




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prof. dr Stevo Popović, vanredni profesor i dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, po drugi put je dobitnik Plakete Univerziteta Crne Gore za poseban doprinos međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore.

„Sa jedne strane sam presrećan, budući da je moj uspjeh potvrđen još jednom, dok sa druge strane, javlja se jedan osjećaj prevelike odgovornosti, po malo, smijem reći i neprijatnosti, da ovoliko uvažavanje moram opravdati u narednom periodu. Sve u svemu, ovo je kruna koja je došla u završnici godine, u kojoj, smijem reći, smo postigli najbolje naučnoistraživačke rezultate do sada, moj istraživački tim i ja“, prenio je utiske po uručivanju Plakete, profesor Popović.

Za njega je teško bilo koji uspjeh izdvojiti od drugoga jer je svaki rezultat značio veliki rad i trud, a samim tim i jedinstvenu satisfakciju.

„Ipak, činjenica da smo imali priliku da rukovodimo jednom od istraživačkih studija u okviru „EUFTIMOS“ projekta, koji je odobren u okviru Erasmus+ programa i finansiran od strane Evropske komisije, te da tijesno sarađujemo sa kolegama sa renomiranih evropskih univerziteta u Lisabonu i Minhenu i napravimo odličan rezultat objavom rezultata istraživanja u časopisu „Frontiers in Pediatrics“ koji je kategorisan u Q1 kategoriji u Web of Science-u, sa impakt faktorom od 2.634, istakao bih kao uspjeh koji mi je predstavljao posebnu satisfakciju u 2020. godini“, kazao je profesor Popović.

Satisfakcija je, kako je rekao, posebna s toga što su se u ovom projektu, međunarodno afirmisale i njegove kolege doc. dr Bojan Mašanović i doc. dr Jovan Gardašević.

On posebno ističe i članak koji je, u godini na izmaku, objavio zajedno sa prof. dr Duškom Bjelicom, i to po drugi put, u jednom od najprestižnijih svjetskih časopisa „Lancet“, koji je takođe kategorisan u Q1 kategoriji u „Web of Science“-u, sa impakt faktorom od 60.39.

Na pitanje šta bi mogao uraditi za stepenicu više, Popović kaže: „Mogao bih za dvije godine opet ponijeti ovo laskavo priznanje! Šalim se, naravno. Nije mi to primarni cilj, ali kada priznanje stigne na vašu adresu, onda ste sigurni da ste dobro radili u prethodnom periodu.  

Naglasio bih da stepenica ima još mnogo ispred nas, a ja smijem obećati da ću se truditi da, i u narednom periodu, čvrsto koračam naprijed, kao što sam to radio do sada i, siguran sam da rezultati neće izostati, kao što nisu ni do sada izostajali, kada se pristupalo na isti način. Ono što me raduje kada je dalji rad u pitanju, jeste činjenica da se naš istraživački tim proširuje i da su se mnogi od njih, već sada, međunarodno afirmisali. Uz snažnu podršku Univerziteta, resornog Ministarstva i naše organizacione jedinice, vjerujem da je naš napredak zagarantovan“, zaključuje Popović.

 

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/99911-zasluznim-pojedincima-dodijeljena-priznanja-za-posebne-doprinose-razvoju-univerziteta-crne-gore

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/stevo-popovic-dobitnik-plakete-za-poseban-doprinos-medunarodnom-pozicioniranju-univerziteta-crne-gore

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.