Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG partner u internacionalnom projektu S2A Sport Mobility




Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG partner u internacionalnom projektu S2A Sport Mobility

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore jedan je od partnera u internacionalnom projektu "Unapređenje vještina sportskih administratora učenjem kroz međunarodnu mobilnost“ (S2A Sport Mobility), za koji je sredstva nedavno odobrila Evropska komisija.

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prof. dr Stevo Popović kazao je da će ovaj projekat unaprijediti vještine 40 odabranih sportskih administartora, odnosno zaposlenih u sportskim organizacijama, federacijama, klubovima.

„Većina odabranih učesnika u projektu, 80 %, biće iz zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija), dok će 20% njih biti iz zemalja EU. Kroz mobilnost, oni će učestvovati u transnacionalnim programima za sportsku administraciju, kao i u studijskim posjetama u zemljama učesnicama projekta. Sportska administracija je važna, jer od njihovih vještina zavisi efektivna organizacija sporta i sportskih aktivnosti“, objasnio je Popović.

Projekat će početi sa realizacjom 1. januara 2020. i trajaće 18 mjeseci.

„Konkurencija za dobijanje sredstava za ovaj projekat je bila veoma jaka, o čemu najviše govori činjenica da je od 45 prijava, 10 projekata odobreno za finansiranje.  Sport je, danas, značajan sektor društva od kojeg vlade evropskih država imaju rastuća očekivanja u pogledu uticaja na društvo, kako na  ekonomski rast, tako i na zdravlje, obrazovanje, pa i na zaposlenost i socijalnu inkluziju“, kazao je Popović.

Partneri u ovom projektu su osam organizacija i to:  Evropski posmatrač za sport i zapošljavanje – EOSE (koordinator) EU / FR, Univerzitet u Česteru (UK),  Univerzitet Catholique de Louvain (BE), Evropsko udruženje za sportski menadžment EASM (DE / EU), Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG (Crna Gora),  Nacionalni olimpijski komitet Albanije, Nacionalni olimpijski komitet Kosova, Nacionalni olimpijski komitet Republike Sjeverne Makedonije.

 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/53233-odobreno-finansiranje-projekta-pod-nazivom-european-fitness-monitoring-system-u-okviru-erasmus-sport-programa

 

 

Image

 

https://onogost.me/sport/ostali-sportovi/obuka-za-sportske-administratore

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.