Predsjednik studenata Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje: Profesori i saradnici rade fenomenalan posao, brzo smo se prilagodili




Predsjednik studenata Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje: Profesori i saradnici rade fenomenalan posao, brzo smo se prilagodili

 

Studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore prate onlajn predavanja i prezentacije po planu, ali usljed vanrednih okolnosti izazvanih virusom COVID 19, problem su praktične aktivnosti, kaže predsjednik studenata ovog Fakulteta i saradnik u nastavi, Pavle Malović.

"Cjelokupan tim, kako profesora, tako i saradnika, radi fenomenalan posao, a sve kako naši studenti ne bi bili oštećeni ni u jednom segmetnu edukativnog procesa. Brzo  smo se prilagodili izmijenjenom načinu rada", kazao je Malović.

Najbolji vid komunikacije sa studentima je, smatra on, putem Zoom aplikacije, jer komunikacija teče u realnom vremenu. Studenti mogu pratiti predavanje i uporImageedo postavljati pitanja ukoliko imaju nejasnoća. "Praktičnije je komunicirati na taj način, nego putem dostavljanja prezentacija, a nakon toga razjašnjavati nejasnoće putem mejla“, navodi on.

On dodaje da je dobro da se studenti upoznaju i sa online konferencijskim načinom rada, koristeći platforme koje su podržane od strane Univerziteta Crne Gore i Centra informacionog sistema, kako bi proširili dijapazon njihovih sposobnosti.

„To će im sigurno koristiti u nastavku akademske karijere. Ipak, imajući u vidu specifičnost naše profesije, svakako da je praktična nastava nešto što je sastavni dio nastavnog plana i programa, a što bi se u novonastalim okolnostima moglo okarakterisati kao nedostatak“, ističe Malović.

Praktični dio nastave nadomjestiće se, dodaje on, video tutorijalima koji će studentima pomoći da se kvalitetno pripreme jednom kada opasnost od virusa prođe. 

Kao predsjednik studenata i saradnik u nastavi, Pavle Malović  aktivno učestvuje u informisanju studenta putem predstavnika koji su izabrani u Studentsko vijeće Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, kao  i u pripremanju i dostavljanju nastavnog materijala iz predmeta na kojima je angažovan kao saradnik.

Navodi da mu u ovim okolnostima najteže pada što je fizička aktivnost svedena na minumum i što se praktičan dio nastave ne može sprovoditi na način kako je to propisano planom i programom.

„Kada se završe aktivnosti za koje sam i angažovan na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, vrijeme ispunjavam čitajući knjige i naučnoistraživačke radove, pripremajući doktorsku disertaciju.  S obzirom na to da su ljudi socijalna bića, teško je biti fizički izolovan od onih koji nam znače. Ova situacija je usporila tempo života koji je u posljednje vrijeme bio izuzetno brz, pa vrijeme dragocjeno provodim sa familijom“, prenosi Malović lično iskustvo.

Ipak, svojim kolegama poručuje da je ovo vrijeme kada mogu da rade na svim onim nedostacima za koje im je uvijek bio izgovor da nemaju vremena:

„Usavršavajte se, razmišljajte pozitivno, vježbajte... I ono što je primarno, pratite mjere koje izriče Valda Crne Gore i Nacionalno koordinaciono tijelo. Ostanite doma!“

 

Medijske objave:

https://m.cdm.me/drustvo/malovic-profesori-i-studenti-fakulteta-za-sport-rade-fenomenalan-posao/

https://www.onogost.me/drustvo/malovic-profesori-saradnici-rade-fenomenalan-posao-brzo-smo-se-prilagodili

https://www.mladiniksica.me/malovic-profesori-i-saradnici-rade-fenomenalan-posao/

https://www.portalanalitika.me/clanak/malovic-profesori-i-saradnici-rade-fenomenalan-posao-brzo-smo-se-prilagodili

https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Sport&clanak=741656&datum=2020-04-22

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.