Za svjetsko znanje siguran korak: Pravni fakultet




Za svjetsko znanje siguran korak: Pravni fakultet

Zašto odabrati Pravni fakultet?

Zato što je dobro biti „u pravu“. Zato što pravo nije samo „teorija” i zato što Pravni fakultet nije mjesto gdje se bez razumijevanja uči. Zato što je Pravni mjesto gdje se proučava suština ponašanja ljudskog društva u cilju njegovog pravilnog usmjeravanja kroz propise.

Zato što je osnovni alat svakog pravnika riječ, pa ako misliš da znaš da argumentovano govoriš i ako znaš da pišeš, predispoziciju imaš da postaneš uspješan pravnik.

Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore ima dugu tradiciju i oblikovao je pravni, zakonodavni i naučni milje Crne Gore. Obrazovao je generacije poznatih sudija, advokata, ministara, tužilaca, odnosno većinu onih koji su svoju profesionalnu karijeru ostvarili u oblasti prava, pravnih poslova, pravosuđa i javnog života.

Prepoznat je po brojnim međunarodnim konferencijama i gostovanjima pravnih eksperata. Fakultet pruža studentima sveobuhvatna savremena teorijska i praktična znanja koja omogućavaju formiranje eminentnih kadrova iz oblasti prava.

Studiranje pravnih nauka na Pravnom fakultetu UCG predstavlja svojevrsnu sintezu različitih pravnih disciplina i drugih nauka tijesno povezanih sa pravom, koja omogućava sticanje svih neophodnih znanja i vještina koje bi trebalo da posjeduje dobar i moderan pravnik, spreman za kompeticiju i na evropskom tržištu.

Više informacija o Pravnom fakultetu možete naći na internet stranici Studentski informator – Pravni fakultet dok informacije o upisu možete pronaći na Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upis i procedure.

Da li ste čuli i našu poslednju novost: Za maturante koji upišu Univerzitet Crne Gore obezbijeđeni čitači za lične karte  

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.