Prof. dr Veselin Drašković: Priznanja su dobra i na kraju karijere




Prof. dr Veselin Drašković: Priznanja su dobra i na kraju karijere

Dobitnik Priznanja Univerziteta Crne Gore za postignute rezultate i posebne doprinose u razvoju naučnoistraživačkog rada i međunarodnog pozicioniranja je i prof. dr Veselin Drašković.

Njemu je, na predlog Vijeća Pomorskog fakulteta Kotor, krajem godine nagradu za ovogodišnje rezultate rada uručio rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić.

Profesor Drašković je u 2020. godini objavio jedan rad na SSCI listi i dva rada na Scopusu. Takođe, autor je tri naučne monografije i koautor jedne, a publikovao je i knjigu „Klokotrizacija tranzicije“.

 „Pošto nikada nijesam u Crnoj Gori  primio nikakvu nagradu, za ukupno 32 naučne monografije, preko 350 radova i slično, za razliku od nagrada koje sam dobio u inostranstvu, predstavlja mi čast i zadovoljstvo, ali i potvrdu  da se trud isplati, makar na kraju karijere. Takođe, i obavezu da i dalje doprinosim razvoju Univerzitetu Crne Gore“, kazao je profesor Drašković.

Profesor Drašković je i urednik međunarodnog časopisa Montenegrin Journal of Economics (sajt www.mnje.com), koji je u tekućoj godini rangiran na 56. mjesto u grupi Q1 Elsevier SCOPUS-a, među 228 najbolja časopisa. Ovaj crnogorski ekonomski časopis je najbolje rangiran od svih sličnih časopisa u regionu, ali i u Istočnoj Evropi, koji se čak nalaze na SSCI listi.

On je naveo da je časopisu potvrđen visoki kvalitet i izrazio žaljenje što naučni rezultati nijesu dovoljno prepoznati u Crnoj Gori.

U narednoj godini očekuje da časopis MNJE konačno dobije impakt faktor na SSCI listi, jer to zaslužuje, kao i objavu jedne naučne monografije u Rusiji u 20. 000 primjeraka.

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/99911-zasluznim-pojedincima-dodijeljena-priznanja-za-posebne-doprinose-razvoju-univerziteta-crne-gore

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/prof-dr-veselin-draskovic-priznanja-su-dobra-i-na-kraju-karijere

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/503641/draskovic-priznanja-su-dobra-i-na-kraju-karijere

http://rtcg.me/vijesti/drustvo/306697/draskovicu-priznanje-za-naucnoistrazivacki-rad.html

https://www.pobjeda.me/clanak/draskovic-priznanja-su-dobra-i-na-kraju-karijere?page=1

https://fosmedia.me/infos/drustvo/draskovicu-priznanje-za-naucnoistrazivacki-rad

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.