Gostujuće onlajn predavanje kapetana Igora Petrovića i upravitelja Denisa Vukašinovića




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Gostujuće online predavanje iz predmeta "Brodski mašinski kompleks" održano je 18. marta 2021. godine. Gosti na ovom predavanju su bili iskusni pomorci Denis Vukašinović, upravitelj mašine i Igor Petrović, kapetan - bivši studenti Pomorskog fakulteta Kotor i članovi Bokeljske mornarice Kotor.

U uvodnom dijelu predavanja studentima je prikazana prezentacija o Bokeljskoj mornarici te pušten film koji je namijenjen kandidaturi Bokeljske mornarice Kotor za upis na Listu svjetske nematerijalne kulturne baštine UNESCO. Nepomenuto je da je mornarica i najstarija postojeća pomorska institucija na svjetu.

Image

Nakon uvodnog dijela, studentima su se obratili kolege Petrović i Vukašinović.

Kako je tema bila "Koordinisani postupci i radnje koje su neophodne da se obave na brodu prije isplovljenja-upljovljenja broda" neophodno je bilo studentima objasniti važnost obostrane pripreme koje se obavljaju na mostu i u brodskom mašinskom kompleksu. Takođe, studentima je objašnjeno što ih sutra čeka na brodu i date su im smjernice na koje detalje treba da obrate pažnju kako bi osigurali sigurnu plovidbu.

Na kraju predavanja kapetan Petrović i upravitelj Vukašinović su odgovrali na interesantna pitanja studenata. Odgovarajući na pitanja, predavanje se odužilo na 2h, a prisustvovalo je preko 70 studenata, koji su okarakterisali ovakav vid predavanja kao ono što će im mnogo koristiti u svom stručnom obrazovanju.

Organizator predavanja je bio saradnik u nastavi, mr. Miroslav Vukičević.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.