Održana prva onlajn promocija knjige




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Onlajn promocija knjige „Pravila držanja navigacione straže na brodu“ autora Igora Stanovčića i Ivana Mrakovića održana je u petak, 19. marta 2021. godine, putem Zoom platforme.

Ova, za sve posjetioce neuobičajena, promocija knjige ostavila je odličan utisak i pokazala da se prkoseći pandemiji može na kvalitetan način prikazati zaista vrijedan rezutat kao što je ova knjiga. Na početku promocije je sve prisutne pozdravio dr Stevan Kordić koji je istakao da se radi o stručnoj knjizi i istakao da će uzimajući u obzir način na koji je pisana, biti od velike pomoći studentima, učenicima i svim pomorcima nautičke struke.

Dekan Pomorskog fakulteta Kotor, prof. dr Špiro Ivošević je u svom izlaganju istakao važnost knjige sa aspekta edukacije studenata i pomoraca, a posebno ako se u obzir uzme činjenica da udžbenik ove sadržine nikada nije bio objavljen na prostoru Crne Gore. Knjiga je u potpunosti koncipirana po važećim IMO modelima kurseva 7.03 (Officer in charge of a navigational watch) i 7.01 (Master and Chief Mate). Namijenjena je studentima koji prate nastavu iz predmeta Praktična navigacija na akademskom studijskom programu Nautika i pomorski saobraćaj.

U ime recenzenata prisutnima se obratio kapetan Marijo Pilastro, dugogodišnji profesor nautičke grupe predmeta. Kroz prikaz pojedinih poglavlja knjige, kapetan Pilastro je istakao da znanja i prakse na brodu "nikad nije dosta". Ukazao je na posebnu vrijednost u posljednjem poglavlju knjige u kojem su predstavljene studije slučaja iz prakse - kao opomena na obavezu pravilnog držanja navigacione straže.

Učešće u promociji i svoje viđenje značaja ove vrijedne publikacije su uzeli predstavnici pomorske privrede i profesori Pomorskog fakulteta Kotor.

Autori su podijelili iskustva stečena tokom pisanja knjige, njihovim ciljevima i budućim planovima koji se odnose na nastavak saradnje i neku novu knjigu iz nautičke struke.  Zahvalili su svima koji su doprinijeli da knjiga bude zaista na kvalitetan način pripremljena i odštampana, kao i organizatorima i učesnicima online promocije. 

Nadamo se da će ova odlična knjiga poslužiti kao vodilja i otvoriti put ka stvaranju kvalitetne literture kako za nautičku, tako i za brodomašinsku i elektro struku na brodu.

Knjigu je moguće kupiti u kopirnici na Pomorskom fakultetu Kotor kao i u "Gradskoj knjižari" (Kotor - TC Kamelija i TC Butiko, Tivat - Trg Magnolija, Bar - Ul. Jovana Tomaševića E/6).

Onlajn promociju možete pogledati u nastavku:

Povezane vijesti: 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1271/objava/108463-onlajn-promocija-knjige-pravila-drzanja-navigacione-straze-na-brodu 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1271/objava/84240-pravila-drzanja-navigacione-straze-na-brodu 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.