Donacija Pomorskog fakulteta Kotor osnovnoj školi „Nikola Đurković“ iz Radanovića




Donacija Pomorskog fakulteta Kotor osnovnoj školi „Nikola Đurković“ iz Radanovića

Misija Pomorskog fakulteta Kotor jeste da obezbijedi kvalitetno obrazovanje i obuke za buduće i aktuelne pomorce, da izgradi izvrsnost u nauci i stvaralaštvu, da razvija i unapređuje međunarodnu saradnju, ali isto tako i da stvara društveno odgovorne akademske građane.  Neki od osnovnih ciljeva petogodišnje razvojne strategije Fakulteta (2019-2024) tiču se upravo podrške kulturnom i društvenom razvoju i jačanju veza sa privrednim i društvenim okruženjem.

Osim saradnje sa privrednim subjektima iz oblasti „plave“ ekonomije, Pomorski fakultet Kotor održava i razvija saradnju sa svim društvenim, obrazovnim i kulturnim akterima iz svog bližeg i daljeg okruženja. S obzirom na kontinuirani rad na unapređenju infrastrukturnih kapaciteta samog Fakulteta, kroz različite strateške planove i međunarodne projekte u kojima je Fakultet učesnik, nedavno smo smo bili u prilici i da dio svojih sredstava možemo da podijelimo sa osnovnom školom „Nikola Đurković“ iz Radanovića. Imali smo zadovoljstvo da možemo da odgovorimo na konkretan zahtjev direktora škole, gospodina Zorana Milićevića, i doniramo 30 školskih klupa i 60 stolica za poboljšanje uslova u kojima djeca borave i u kojima se odvija nastava u ovoj školi.

Činjenica da je i Studentska organizacija Pomorskog fakulteta Kotor nedavno učestvovala u volonterskoj akciji uređivanja prostorija iste škole, kao i u brojnim humanitarnim aktivnosti od značaja za lokalnu i širu zajednicu, čini nas posebno ponosnim na naše studente i najbolje lekcije koje su usvojili, a koje se tiču zajedništva, saosjećanja i solidarnosti.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.