Pomorski fakultet Kotor

Donacija Pomorskog fakulteta Kotor osnovnoj školi „Nikola Đurković“ iz Radanovića
Donacija Pomorskog fakulteta Kotor osnovnoj školi „Nikola Đurković“ iz Radanovića

Misija Pomorskog fakulteta Kotor jeste da obezbijedi kvalitetno obrazovanje i obuke za buduće i aktuelne pomorce, da izgradi izvrsnost u nauci i stvaralaštvu, da razvija i unapređuje međunarodnu saradnju, ali isto tako i da stvara društveno odgovorne akademske građane.  Neki od osnovnih ciljeva petogodišnje razvojne strategije Fakulteta (2019-2024) tiču se upravo podrške kulturnom i društvenom razvoju i jačanju veza sa privrednim i društvenim okruženjem.

Osim saradnje sa privrednim subjektima iz oblasti „plave“ ekonomije, Pomorski fakultet Kotor održava i razvija saradnju sa svim društvenim, obrazovnim i kulturnim akterima iz svog bližeg i daljeg okruženja. S obzirom na kontinuirani rad na unapređenju infrastrukturnih kapaciteta samog Fakulteta, kroz različite strateške planove i međunarodne projekte u kojima je Fakultet učesnik, nedavno smo smo bili u prilici i da dio svojih sredstava možemo da podijelimo sa osnovnom školom „Nikola Đurković“ iz Radanovića. Imali smo zadovoljstvo da možemo da odgovorimo na konkretan zahtjev direktora škole, gospodina Zorana Milićevića, i doniramo 30 školskih klupa i 60 stolica za poboljšanje uslova u kojima djeca borave i u kojima se odvija nastava u ovoj školi.

Činjenica da je i Studentska organizacija Pomorskog fakulteta Kotor nedavno učestvovala u volonterskoj akciji uređivanja prostorija iste škole, kao i u brojnim humanitarnim aktivnosti od značaja za lokalnu i širu zajednicu, čini nas posebno ponosnim na naše studente i najbolje lekcije koje su usvojili, a koje se tiču zajedništva, saosjećanja i solidarnosti.

 

Broj posjeta : 58