Nastavak uspješne saradnje Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore i Jugopetrola




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Pomorskog fakulteta Kotor, Univerziteta Crne Gore, prof. dr Špiro Ivošević sastao se danas sa komercijalnim direktorom kompanije Jugopetrol AD, članice Hellenic Petroleum grupe Draganom Nikolićem. Na sastanku su razmatrani modaliteti buduće saradnje. 

Sastanku su prisustvovali i rukovodilac laboratorije za ispitivanje nafte i naftnih derivata na Pomorskom fakultetu Kotor prof. dr Danilo Nikolić, saradnik u nastavi mr Radmila Gagić, kao i predstavnici kompanije marketing menadžer Sara Božović Ivanović i referent marketinga Vanja Abramović.

Gosti su imali priliku posjetiti, između ostalog, laboratoriju za ispitivanje nafte i naftnih derivata na Pomorskom fakultetu Kotor, akreditovanu prema standardu MEST EN ISO 17025:2018.  

Nakon zvaničnog dijela posjete, nastavno osoblje uz podršku stručnog laboranta realizovalo je laboratorijska ispitivanja kvaliteta motornih goriva za studente prve godine studijskog programa Brodomašinstvo u kombi-laboratoriji, u vlasništvu Hellenic Petroleum grupe, kao dio programa „Garancija EKO“ koji se poslednje tri godine uspješno realizuje na nivou Crne Gore.

Laboratorijska vježba ispitivanja kvaliteta motornih goriva realizovana je u okviru predmeta Goriva i maziva, na Pomorskom fakultetu Kotor UCG.

 

Medijske objave:

https://radiokotor.info/clanak/ekonomija/nastavka-uspje%C5%A0ne-saradnje-pomorskog-fakulteta-i-jugopetrola/2

https://www.aktuelno.me/crna-gora/nastavak-uspjesne-saradnje-pomorskog-fakulteta-kotor-univerziteta-crne-gore-i-jugopetrola/

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.