Realizovan program mobilnosti na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U sklopu Erasmus+ programa mobilnosti na visokoškolskim ustanovama, prof. dr Jelena Nikčević, prof. dr Tatijana Dlabač i mr Maja Škurić su od 21. do 25. juna 2021. godine boravile na Pomorskom fakultetu  Sveučilišta u Splitu. Ova aktivnost je u okviru Erasmus + KA107 programa za mobilnost osoblja (Staff Mobility for Training) i u skladu je sa Grant Agreement model for Erasmus + staff mobility for training.

U okviru posjete, prof. dr Jelena Nikčević susrela se sa prof. dr Rankom Petrinović i doc. dr Nikolom Mandić. Tom prilikom su razmijenjena iskustva na području pomorskog prava, a takođe su predstavljeni rezultati istraživanja iz pojedinih naučnih oblasti. Na sastancima su se predavači upoznali sa posljednjim izmjenama crnogorske i hrvatske pomorsko-pravne regulative, stavljajući poseban akcenat na neophodnost usklađivanja crnogorskog zakonodavstva sa pomorskim acquis communautaire EU i praćenja njihovog sprovođenja kroz unapređenje crnogorskog institucionalnog pomorskog okvira.

U okviru ove posjete prof. dr Tatijana Dlabač je razmijenila profesionalna saznanja sa kolegama sa Pomorskog fakulteta u Splitu, naročito u dijelu organizacije praktične nastave na preddiplomskom studijskom programu Pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije. Sa predstojnicom zavoda prof. dr Majom Krčum i voditeljem studija doc. dr Petrom Matićem, prof. Dlabač se upoznala sa laboratorijskim i simulacionim kapacitetima ove ustanove. Istakla je zadovoljstvo što će naredne studijske godine upravo na ovom studijskom programu (u zimskom semestru) u okviru programa razmjene studenata, boraviti student našeg fakulteta sa studijskog programa Pomorska elektrotehnika.

Mr Maja Škurić, tehnički saradnik na fakultetu je ovu posjetu iskoristila u cilju poboljšanja bilateralnog umrežavanja i saradnje u okviru Erasmus + CBHE projekata. Obišla je Službu za znanost, projekte i suranju. Isto tako je sa kolegama razmijenila specifična znanja u vezi sa mobilnošću KA103 i KA107. Takođe je boravak na Pomorskom fakultetu u Splitu poslužio da se sa predstavnicima koji su angažovani na stručnom usavršavanju radi na poboljšanju uslova za sticanje istog.

Tokom boravka u Splitu obavljen je i niz razgovora sa rukovodstvom i profesorima Pomorskog fakulteta o učešću na konferencijama, okruglim stolovima i zajedničkim projektima koji doprinose jačanju međuinstitucionalne saradnje, poboljšanju kvaliteta realizacije nastave i ostalih oblika saradnje. Ovom posjetom je potvrđena dugogodišnja dobra saradnja dva fakulteta.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.