Realizacija programa ERASMUS + mobilnosti Pomorskog fakulteta Kotor UCG i Óbuda Univerziteta iz Budimpešte




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U nastavku dobrih partnerskih odnosa sa Óbuda Univerzitetom iz Budimpešte (Donán Bánki Faculty of Mechanical Engineering and Safety Engineering) u periodu 12 – 19. jula 2021. godine na Pomorskom fakultetu Kotor boravili su prof. dr Nagy István,  prof. dr Lufer Edit,  doc. dr Szakács Tamás, Felker Péter, inženjer i Varga Bence, tehnički administrator.

Kolege su dočekane od strane dekana prof. dr Špira Ivoševića, prodekanice za nastavu prof. dr Milene Dževerdanović Pejović, prodekanice za razvoj i inovacije prof. dr Tatijane Dlabač i koordinatorke za međunarodnu saradnju doc. dr Senke Šekularac – Ivošević.

Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor upoznali su goste sa Univerzitetom Crne Gore, posebno ističući specifičnosti Pomorskog fakulteta Kotor. Pored toga, prezentovana je tradicija pomorstva Boke kotorske, ali i Crna Gora u mnogim aspektima njehih kulturno – istorijskih i savremenih vrijednosti društva i destinacije. Kolege iz Budimpešte su obišle zgradu Pomorskog fakulteta Kotor, gdje su imali priliku da vide opremljenost Fakulteta za izvođenje teorijske i praktične nastave, a specifično rad brodomašinskog simulatora.

Kolege sa Óbuda Univerziteta predstavili su matičnu visokobrazovnu instituciju u pogledu  njenog istorijskog razvoja, organizacione strukture, studijskih programa, rada centara za istraživanje i inovacije, broja i aktivnosti studenata i njihovih takmičenja, te brojnih drugih nastavnih i vannastavnih sadržaja.

Posebno je ovom prilikom organizovan obilazak Pomorske bilioteke, ali i novootvorenog Akvarijuma Boka u okviru Instituta za biologiju mora. Zaključeno je da Erasmus + program nudi brojne benefite za partnerske institucije i da će se višegodišnja saradnja nastaviti uz povećanje broja mobilnosti, posebno u dijelu studentskih mobilnosti na svim nivoima studija.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.