Održano gostujuće predavanje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dana 02. decembra 2021. godine održano je gostujuće online predavanje za studente treće godine osnovnih studija, studijskog programa Nautika i Pomorski saobraćaj u okviru predmeta Tehnike pregleda i nadzora broda i za studente druge  godine master studija, smjera Pomorske nauke koji slušaju predmet Korozija i zaštita brodskih materijala predmetnog nastavnika prof. dr Špira Ivoševića. Gostujući predavač bio je Dr Purnendu K. Das B.E, direktor kompanije ASRANet Ltd.

Kompanija ASRANet Ltd je nastala pri Univerzitetu Glazgovu i Straklajdu, a sada radi kao nezavnisna kompanija. Bavi se pomorskim i građevinskim radovima, koje uključuju brodove, priobalne i podmorske strukture, kao i strukture obnovljive energije. ASRANet Ltd je specijalizovan za kurseve i konferencije vezane za pomorsko inženjerstvo.

Studenti su pažljivo slušali predavanje, nakon čega su aktivno učestvovali u razgovoru sa profesorom Das, postavljajući interesantna pitanja. Mogućnost saradnje sa uvaženim profesorima i predavačima iz regiona i Evrope je od izuzetne važnosti za naše studente. Ovaj vid nastave pruža posebnu satisfakciju i priliku u izgradnji, proširivanju vidika i znanja na akademskom nivou.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.