Pomorski fakultet Kotor

Održano gostujuće predavanje
Dana 02. decembra 2021. godine održano je gostujuće online predavanje za studente treće godine osnovnih studija, studijskog programa Nautika i Pomorski saobraćaj u okviru predmeta Tehnike pregleda i nadzora broda i za studente druge  godine master studija, smjera Pomorske nauke koji slušaju predmet Korozija i zaštita brodskih materijala predmetnog nastavnika prof. dr Špira Ivoševića. Gostujući predavač bio je Dr Purnendu K. Das B.E, direktor kompanije ASRANet Ltd.

Kompanija ASRANet Ltd je nastala pri Univerzitetu Glazgovu i Straklajdu, a sada radi kao nezavnisna kompanija. Bavi se pomorskim i građevinskim radovima, koje uključuju brodove, priobalne i podmorske strukture, kao i strukture obnovljive energije. ASRANet Ltd je specijalizovan za kurseve i konferencije vezane za pomorsko inženjerstvo.

Studenti su pažljivo slušali predavanje, nakon čega su aktivno učestvovali u razgovoru sa profesorom Das, postavljajući interesantna pitanja. Mogućnost saradnje sa uvaženim profesorima i predavačima iz regiona i Evrope je od izuzetne važnosti za naše studente. Ovaj vid nastave pruža posebnu satisfakciju i priliku u izgradnji, proširivanju vidika i znanja na akademskom nivou.

Broj posjeta : 152

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.