Pomorski fakultet Kotor

Održane laboratorijske vježbe iz predmeta Tehnologija materijala na Mašinskom fakultetu
U sklopu predmeta Tehnologija materijala, koji se sluša u na studijskim programima Pomorska elektrotehnika i Brodomašinstvo, Pomorskog fakulteta Kotor, održane su laboratorijske vježbe na Mašinskom fakultetu u Podgorici. Na vježbama su bili prisutni studenti oba odsjeka i to 14 studenata prve godine smjera Pomorska elektrotehnika i 25 studenata smjera Brodomašinstvo.

Autobuski prevoz za studente do Podgorice i nazad obezbjeđen je od strane dekanata Pomorskog fakulteta Kotor uz strogo poštovanje svih važećih epidemioloških mjera.

Prilikom dolaska na Mašinskom fakultetu studente su dočekali i poželjeli im dobrodošlicu predmetni nastavnik prof. dr Mileta Janjić i viši saradnik mr Vukašin Zogović, koji je ujedno i objasnio način izvođenja i ciljeve vježbi kojima će studenti prisustvovati.

Studenti su, podijeljeni u 4 grupe, imali prilike da se upoznaju sa načinima ispitivanja materijala na više vrsta naprezanja (istezanje, pritisak, tvrdoća materijala i dr.). Na kraju vježbe studenti su upoznati sa sredstvima za obradu matrijala, kao što su univerzalni strugovi, CNC mašine, razne glodalice, brusilice, uređaji za zavarivanje i sl.

Nakon završenih vježbi, uz zahvalnost studenata na uloženom trudu i gostoprimstvu domaćina, oni su ispraćeni od strane prof. dr Janjića i dr Zogovića.

Broj posjeta : 193

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.