Prezentacija Jobiri digitalne platforme




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Shodno najavi, u utorak 10.05.2022. godine je na Pomorskom fakultetu  Kotor održana prezentacija Jobiri digitalne platforme, namijenjene za edukaciju i zapošljavanje studenata Univerziteta Crne Gore. Jobiri je prvi digitalni savjetnik zasnovan na vještačkoj inteligenciji, koji je od 2014. godine prisutan na italijanskom tržištu, a od ove godine po prvi put, dostupan je i kod nas zahvaljujući saradnji Univerziteta Crne Gore i Hipotekarne banke.

Uvod u prezentaciju dala je doc.dr Ranka Krivokapić, koja je predstavila članove Karijernog centra UCG, naglasivši da algoritmi platforme Jobiri omogućavaju kandidatima da za 5 minuta kreiraju svoj CV uz pomoć 600.000 dostupnih fraza, pripreme se za razgovor za posao zahvaljujući Mock intervju opciji sa preko 250 pitanja koja mogu biti postavljena na razgovoru za posao, kao i da odgledaju 145 video lekcija kroz šest modula i to: planiranje karijere, otkrivanje mogućnosti, CV, motivaciono pismo/molba, intervju i pronalaženje posla.

S obzirom da platforma Jobiri sadrži profile prijavljenih studenata i poslodavaca koji imaju saradnju sa Univerzitetom Crne Gore, u okviru prezentacije, članovi Karijernog centra UCG su pojasnili i pomogli studentima Pomorskog fakulteta da na platformi kreiraju svoju biografiju, te im omogućili dostupnost aktuelnim video lekcijama.

Takođe, ukazali su im da se na platformi mogu naći i oglasi za posao sa više regionalnih sajtova za zapošljavanje čineći tako ponudu kompletnom i jedinstvenom.

I ovom prilikom se zahvaljujemo Karijernom centru UCG na posvećenosti i radu sa studentima Pomorskog fakulteta. Nadamo se da će održana prezentacija biti samo jedna u nizu predstavljanja prednosti Jobiri virtuelnog savjetnika, koji  je  dizajniran da pruži potpunu i personalnu podršku studentima UCG-a, kao i korisne alate za njihov profesionalni uspjeh.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.