Prezentacija razvoja nautičkog turizma i principa upravljanja savremenim marinama u jednoj od najluksuznijih luka nautičkog turizma u Crnoj Gori




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Drugog dana ljetnje škole na engleskom jeziku pod nazivom nazivom "Održivi razvoj jahting i kruzing industrija", koja je akreditovana u okviru međunarodnog ERASMUS+ projekta IESP polaznici su bili u studijskoj posjeti luksuznoj marini i rezortu Portonovi u Kumboru.

Kao suorganizator ljetnje škole, menadžer D-marine Portonovi marine, mr Nikola Banović prezentovao je polaznicima praktične primjere u oblasti održivog razvoja nautičkog turizma i upravljanja marinama.

Poseban akcenat bio je na karakteristikama tržišne ponude i potražnje u oblasti nautičkog turizma, principima upravljanja marinama, značaju pojedinih sektora u upravljačkom sistemu marina poput sektora marketinga, komunikacije, ljudskih resursa, prodaje, sigurnosti, bezbjednosti, zaštite životne sredine, itd. Polaznici su imali prilike i da se upoznaju i sa međunarodnim standardnima u oblasti nautičkog turizma, te izazovima sa kojima se može susresti menadžment savremene marine u trenutnim svjetskim okolnostima. Polaznici ljetnje škole su tokom predavanja iskazali svoje interesovanje predstavljenim temama i postavljali brojna pitanja uključujući i to šta su bili prvi koraci i aktivnosti u procesu razvoja marine Portonovi, te kako se nose sa izazovima u poslovanju izazvanim pandemijom COVID-19 i situacijom u regionu I šire.

Nakon izlaganja gdin. Banovića polaznici su obišli rezort i marinu, upoznali se sa sistemima za komunikaciju, nadzor i kontrolu, sigurnost i bezbjednost plovila i ostale imovine u marini.

Menadžer D-marine Portonovi marine, gdin. Banović se zajedno sa svojim timom zahvalio polaznicima ljetnje škole na pažnji i aktivnom učešću, te istakao spremnost njegovog tima da podrži buduće projekte saradnje, ostvari komunikaciju i doprinese daljem profesionalnom napredovanju i radu polaznika u bilo kom trenutku.   

Drugog dana ljetnje skole, prisustvovala je g-dja Vanja Drljević, Koordinatorka Nacionalne Erasmus+ kancelarije, koja je izrazila zadovoljstvo na nacin na koji je organizovana ova prva akreditovana ljetnja skola kroz Erasmus + projekat IESP, kombinacijom teorijskih znanja i prakticnih vjestina, znacajnih za buduce karijere polaznika skole.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.