Prezentacija razvoja nautičkog turizma i principa upravljanja savremenim marinama u jednoj od najluksuznijih luka nautičkog turizma u Crnoj Gori

20.07.2022


Drugog dana ljetnje škole na engleskom jeziku pod nazivom nazivom "Održivi razvoj jahting i kruzing industrija", koja je akreditovana u okviru međunarodnog ERASMUS+ projekta IESP polaznici su bili u studijskoj posjeti luksuznoj marini i rezortu Portonovi u Kumboru.

Kao suorganizator ljetnje škole, menadžer D-marine Portonovi marine, mr Nikola Banović prezentovao je polaznicima praktične primjere u oblasti održivog razvoja nautičkog turizma i upravljanja marinama.

Poseban akcenat bio je na karakteristikama tržišne ponude i potražnje u oblasti nautičkog turizma, principima upravljanja marinama, značaju pojedinih sektora u upravljačkom sistemu marina poput sektora marketinga, komunikacije, ljudskih resursa, prodaje, sigurnosti, bezbjednosti, zaštite životne sredine, itd. Polaznici su imali prilike i da se upoznaju i sa međunarodnim standardnima u oblasti nautičkog turizma, te izazovima sa kojima se može susresti menadžment savremene marine u trenutnim svjetskim okolnostima. Polaznici ljetnje škole su tokom predavanja iskazali svoje interesovanje predstavljenim temama i postavljali brojna pitanja uključujući i to šta su bili prvi koraci i aktivnosti u procesu razvoja marine Portonovi, te kako se nose sa izazovima u poslovanju izazvanim pandemijom COVID-19 i situacijom u regionu I šire.

Nakon izlaganja gdin. Banovića polaznici su obišli rezort i marinu, upoznali se sa sistemima za komunikaciju, nadzor i kontrolu, sigurnost i bezbjednost plovila i ostale imovine u marini.

Menadžer D-marine Portonovi marine, gdin. Banović se zajedno sa svojim timom zahvalio polaznicima ljetnje škole na pažnji i aktivnom učešću, te istakao spremnost njegovog tima da podrži buduće projekte saradnje, ostvari komunikaciju i doprinese daljem profesionalnom napredovanju i radu polaznika u bilo kom trenutku.   

Drugog dana ljetnje skole, prisustvovala je g-dja Vanja Drljević, Koordinatorka Nacionalne Erasmus+ kancelarije, koja je izrazila zadovoljstvo na nacin na koji je organizovana ova prva akreditovana ljetnja skola kroz Erasmus + projekat IESP, kombinacijom teorijskih znanja i prakticnih vjestina, znacajnih za buduce karijere polaznika skole.

Broj posjeta : 157

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.