Momir Đuković najbolji student Pomorskog fakulteta Kotor za studijsku 2022/23.




Momir Đuković najbolji student Pomorskog fakulteta Kotor za studijsku 2022/23.

Momir Đuković student Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore (UCG) sa prosječnom ocjenom 9.70 izabran je za najboljeg studenta ovog Fakulteta i tim povodom mu je uručena nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2022/23. godinu.

"Za ovaj uspjeh, kao i za svaki drugi, potrebna je motivacija, želja za napredovanjem i konstantno zalaganje. Pored navedenih faktora, organizacija je ključna i najbitnija stvar koja je meni pomogla da ostvarim uspjeh", kazao je student i dodao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je proglašen za najboljeg studenta svog Fakulteta.

Ova nagrada, kako je naveo,  predstavlja rezultat njegove posvećenosti, rada i truda tokom dosadašnjeg školovanja, ali i veliki podsticaj za dalje napredovanje i usavršavanje u budućoj profesiji.

"Dobrom organizacijom moguće je napraviti balans između učenja i slobodnog vremena koje takođe predstavlja veoma bitan segment života. Vrijeme utrošeno u obrazovanje ne bih nazvao odricanjem već investicijom u bolju budućnost", objasnio je on.

Momir kaže da su na fakultetu, pored klasičnih vježbi i predavanja, imali mnogo različitih aktivnosti od kojih ističe vježbe na simulatorima, praktičnu nastavu vezanu za gašenje požara, praktičnu nastavu iz sigurnosti i spašavanja na moru održanu na brodu "Katica".

"Takođe, istakao bih i gostujuća predavanja profesora iz inostranstva, pomorskih agencija kao i jedne inostrane kompanije koja nudi zaposlenje studentima nakon završetka studija. Smatram da je pandemija virusa COVID-19 do određene mjere redukovala aktivnosti na fakultetu koje se tiču praktične nastave, ali želio bih da istaknem profesionalnost i motivaciju profesora i predavača na fakultetu koji su u svim trenucima uspjeli da posvete pažnju studentima i omoguće nam da steknemo veliko znanje i vještine", govori najbolji student.

U bliskoj budućnosti, kaže za sajt UCG-a, planira da se posveti nastavku svog akademskog puta kroz pohađanje dvogodišnjih master studija i odradi praksu na nekoj od renomiranih brodskih kompanija.

"Budućim studentima koji su zainteresovani za pomorske oblasti preporučujem Pomorski fakultet Kotor, a onima koji ga upišu poručujem da ukoliko ulože dovoljno vremena i truda, studije na ovom fakultetu će se definitivno isplatiti i omugućiti im znanje i vještine koje mogu pametno iskoristiti u budućnosti", završava on.

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.