Promocija Pomorskog fakulteta Kotor u Ulcinju




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

četvrtak, 9. marta 2023. godine, promocija Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore održana je Srednjoj mješovitoj školi Bratstvo - jedinstvo u Ulcinju. Promociju su pripremili i realizovali: prof. dr Tatijana Dlabač, prodekanica za razvoj i inovacije, dr Sead Cvrk, rukovodilac studijskog programa BrodomašinstvoĐorđe Nedeljkov, laborant na brodomašinskoj i elektro grupi predmeta, i mr Ilija Kneževićstudent doktorskih studija ovog FakultetaPodršku promociji pružio je i dr Nexhat Kapidani, pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama. Dr Kapidani je prvi doktor Pomorskih nauka na Pomorskom fakultetu Kotor po Bolonjskom procesu, koji je ujedno i stručnjak iz oblasti plave ekonomije. 

Maturantima odjeljenja opšte gimnazije predstavljeni su studijski programi Pomorskog fakulteta Kotor, način studiranja i pogodnosti koje nudi Univerzitet Crne Gore. Pojašnjena je procedura upisa i način na koji mogu doći do svih informacija vezanih za Konkurs, način bodovanja, i slično. Takođe su date preporuke za programe mobilnosti koje studenti mogu ostvariti studirajući na ovom Fakultetu.

Dr Kapidani koji je i bivši đak škole Bratstvo-Jedinstvo ukazao je gimnazijalcima na sve pogodnosti koje imaju mladi ljudi koji završe Pomorski fakultet Kotor, sa posebnim osvrtom na mogućnosti koje mogu imati ukoliko se opredijele za jedan od studijskih programa osnovnih studija: Nautika i pomorski saobraćaj, Brodomašinstvo, Pomorska elektrotehnika i Menadžment u pomorstvu i logistika.

Učenici završnih razreda ulcinjske škole pozvani su da posjete Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore, koji će ove godine biti organizovan u Podgorici 15. marta 2023. godine,kao i Info dan Pomorskog fakulteta Kotor koji je planiran za sredinu juna.

 

Tim Pomorskog fakulteta Kotor zahvaljuje se direktoriciškole, gospođi Arditi Kovačević, zamjeniku direktora,gospodinu Edinu Kaplaneu, i profesoru Kujtimu Sukaliću nagostoprimstvu izuzetnoj saradnji. Nadamo se da će ova promocija srednjoškolcima biti od pomoći u donošenju odluke u vezi sa njihovim daljim obrazovanjem, te da će neki od njih biti inspirisani da nastave školovanje na Pomorskom fakultetKotor.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.