Na Pomorskom fakultetu Kotor održano predavanje na temu "Brod za uzgajanje ribe"




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesori Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Katedre za brodogradnju,  prof. dr Nikola Momčilović koji je ujedno angažovan i na Pomorskom fakultetu u Kotoru, i prof. dr Milan Kalajdžić , održali su juče u amfiteatru Pomorskog fakulteta Kotor prezentaciju na temu "Brod za uzgajanje ribe". 

Predavanju su prisustovali studenti, nastavnici i predstavnici pomorske privrede, te alumnisti Pomorskog fakulteta Kotor. Tema o kojoj su profesorili govorili, konkretno, izazovi u izgradnji prvog broda za uzgajanje ribe u kojem su učestvovali pored ostalih kompanija, izazvala je veliko interesovanje od strane prisutne publike, posebno studenata.
Brod koji je bio predmet prezentacije uvaženih profesora, projektovan je u vrijeme pandemije koronavirusa i porinut u vodama kod Singapura, što je za angažovane stručnjake u projektu predstavljalo dodatni izazov. Takođe, sama namjena broda zahtijevala je posebno angažovanje i napor u smislu projektovanja sigurnog broda i ispunjavanja zahtjeva čvrstoće brodske konstrukcije. Brod je izgrađen  u  brodogradilištu Marko Polo.

Pomorski fakultet Kotor još jednom zahvaljuje predmetnim nastavnicima na održanoj prezentaciji te prenesenom znanju i iskustvu sa kojim su se studenti i ostala publika upoznali kada su  u pitanju izazovi izgradnje ovako jednog specifičnog broda.

 

Medijske objave: 

Jedinstveni pametni brod plovi u Singapuru

ODRŽANO PREDAVANJE O PRVOM BRODU ZA UZGOJ RIBE



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.