Svečano uručenje diploma na Pomorskom fakultetu Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U četvrtak, 30. novembra 2023. godine, na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore upriličena je svečana dodjela diploma studentima koji su uspješno završili studije tokom akademske godine 2022/23.

Ovogodišnja svečanost u prepunoj sali amfeteatra Fakulteta počela je muzičkim numerama za violinu koje su izvele učenice Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ Vjera Radulović i Anja Miljenović, pod vođsvom profesorice Mileve Krivokapić. Prije samog uručenja diploma, održana je promocija knjige pod nazivom „Nije sve u parama", čiji je autor Božo Nikčević, student druge godine master studija Pomorske nauke na Pomorskom fakultetu Kotor.

Mnogobrojne prisutne studente i roditelje, pozdravila je Dekanica Pomorskog fakulteta Kotor, prof. Dr Tatijana Dlabač, nakon čega su diplome uručivali rukovodioci studijskih programa, prof. dr Senka Šekularac Ivošević, doc. dr Stevan Kordić, dr Sead Cvrk i doc. dr Zorica Đurović. Diplome su uručene za 84 diplomirana studenta osnovnih i 17 studenata primijenjenih studija, za 5 studenata akademskih specijalističkih studija, dok je na specijalističkim primijenjenim studijama diplomirao jedan student. Uručene su i diplome master studija za 4 studenta, dok je magistarske studije uspješno završilo njih troje.

Svečanost je završena proglašenjem najboljih studenata na osnovnim studijskim programima. Momir Đuković i Miloš Živković, s prosjekom 9,67, proglašeni su najboljim diplomiranim studentima Fakulteta za akademsku 2022/2023. godine, ujedno i najbolji studenti studijskog programa Nautika i pomorski saobraćaj.  Za najboljeg studenta studijskog programa Brodomašinstvo proglašen je Alen Jonuz, s prosjekom 8,81. Matej Knezović, s prosjekom 8,49, ponosno nosi titulu najboljeg studenta studijskog programa Pomorska elektrotehnika, dok je Ivana Mumović, s prosjekom 9,43, proglašena najboljom studentkinjom studijskog programa Menadžment u pomorstvu i logistika. Za svoj uspjeh, nagrađeni su i vrijednim nagradama Pomorskog fakulteta Kotor.

Moderator programa bio je student doktorskih studija mr Nemanja Pudar. Uz dodijeljivanje stečenih diploma, svečanost je bila prilika i da se afirmiše vrijedan rad, zajedništvo i ponos na zajedničke uspjehe!

Svim diplomiranim i nagrađenim studentima, njihovim roditeljima i profesorima još jednom čestitamo i želimo puno uspjeha i sreće u daljem životu i radu!

Galerija fotografija



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.