Održano stručno predavanje predstavnika kompanije Alfa Laval




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U srijedu, 24. Januara 2024. godine u amfiteatru Pomorskog fakulteta Kotor održano je stručno predavanje predstavnika švedskog proizvođača Alfa Laval. Predavači g. Nikola Bunekta i Nikola Kaloyanov najprije su predstavili organizaciju i proizvode ove svjetski poznate kompanije, nakon čega su se bazirali na konkretnim proizvodima za brodarsku industriju, posebno na sistemu za tretman balastnih voda (BWTS).

U drugom dijelu predavanja, bilo je govora o separatorima visoke brzine (HSS - high speed separator) goriva i ulja, o radu ovih sistema i mogućnostima unapređenja.

Treći dio ovog opsežnog predavanja, bio je posvećen temama koje se tiču pločastih izmjenjivača toplote. Pored obilja predstavljenih informacija, predavanje je bilo interaktivnog karaktera, tako da su prisutni, kojih je bilo više od 60, imali mogućnost postavljanja pitanja u okviru svakog segmenta. Razmatrale su se važeće regulative, razmjenjivala iskustva, a naročito konkretni problemi s kojima se pomorci sreću i najbolji načini za njihovo prevazilaženje.

Predavanju su prisustvovali predstavnici kompanije Crnogorska plovidba AD, Alumni kluba Pomorskog fakulteta Kotor, lučkih vlasti, Unije pomoraca, Bokeljske mornarice, drugi pomorci, studenti i novinari.  Organizatori ovog stručnog predavanja bili su NVU Alumni klub Pomorskog fakulteta Kotor i Crnogorska plovidba AD Kotor, dok je domaćin događaja bio Pomorski fakultet Kotor.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.