Maturantima srednjih škola u Nikšiću predstavljene mogućnosti studiranja na Pomorskom fakultetu Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Promocija Pomorskog fakulteta Kotor u srednjim školama u Nikšiću realizovana je 22. februara 2024. godine. Tom prilikom, prezentacije su održane u:  Gimnaziji „Stojan Cerović“, Srednjoj stručnoj školi, Prvoj srednjoj stručnoj školi i Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi.

U Srednjoj stručnoj školi tim fakulteta je predvodio saradnik u nastavi mr Ilija Knežević i student povjerenik Andrija Ćalasan sa studsijkog programa Nautika i pomorski saobraćaj.

U Gimnaziji „Stojan Cerović“ su dekanica, prof. dr Tatijana Dlabač, mr Vera Kapetanović, mr Ilija Knežević i student povjerenik Andrija Ćalasan održali prezentaciju studijskih programa, pojasnili pravila studiranja i bodovanja prilikom upisa, kao i benefite koje imaju učenici koji odaberu da studiraju na Univerzitetu Crne Gore.

Prof. dr Jelena Nikčević i mr Nemanja Pudara, student doktorskih studija su u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi predstavili studijske programe, proceduru upisa i pravila studiranja na Univerzitetu Crne Gore.

Maturanti Prve srednje stručne škole su rokom prezentacije upoznati sa svim detaljima vezanim za upis, mogućnostima zaposlenja nakon završenih studija i perspektivama pomorske struke u državi i inostranstvu. Ovu aktivnost su realizovali dekanica Dlabač, prof. Nikčević i kolege Kapetanović, Knežević i Pudar.

Maturanti iz Nikšića su imali priliku da saznaju informacije o teorijskoj i praktičnoj nastavi, programu studentske mobilnosti (Erasmus), saradnji s privredom i drugim relevantnim temama vezanih za studentski život. Radni tim našeg fakulteta je pozvao sve prisutne da posjete Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore, zakazan za 6. mart ove godine u Kampusu Univerziteta Crne Gore.

Vjerujemo da će ova uspješna promocija Pomorskog fakulteta Kotor biti korisna budućim brucošima u procesu odabira fakulteta i kreiranja uspješne budućnosti u akademskom i profesionalnom svijetu. Pomorski fakultet Kotor zahvaljuje domaćinima na izuzetnoj saradnji i gostoprimstvu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.