Pomorskom fakultetu Kotor povjereno organizovanje konferencije: Boka kotorska kao održiva nautička destinacija




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore povjereno je organizovanje konferencije pod naslovom „Boka kotorska kao održiva nautička destinacija“, kao i prethodne godine, u okviru edukativnog dijela Festivala vjetra. Konferencija će se održati 10. maja ove godine u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat, s početkom u 9.00 časova. Detaljna agenda Konferencije može se pogledati na internet stranici Festivala vjetra.

Povodom Festivala vjetra, 8. aprila održana je konferencija za medije, na kojoj su najavljena bogata dešavanja iz oblasti jedrenja, zabave, kulturnih i edukativnih događaja, koji će biti raspoređeni tokom pet uzastopnih vikenda u periodu od 26. aprila do 25. maja. 

Inicijator Festivala vjetra je Jedriličarski klub Delfin, a organizaciju su podržali Opština Tivat, Turistička organizacija Tivta i brojne druge institucije, kompanije, fondacije, privredna društva i pojedinci.

Na konferenciji su govorili direktorica Turističke organizacije Tivta, Nina Lakičević, predsjednik JK Delfin dr Frano Tripović, direktorica Festivala vjetra, Vesna Vukić, i prodekanica za razvoj i komunikaciju Pomorskog fakulteta Kotor, doc. dr Zorica Đurović, dok su detalje programa u ime organizatora predstavili Antonela Stjepčević i Ivan Lučić.

Ideja ove Konferencije je da na jednom mjestu okupi predstavnike svih interestnih strana sa ciljem razmjene informacija i ideja u vezi sa unapređenjem stanja u Boki kotorskoj kada je u pitanju nautički turizam i zaštita njenog eko sistema. U tom smislu, ovogodišnja Konferencija obuhvatiće dvije panel diskusije na teme za koje smo smatrali da su aktuelne i važne za ovaj trenutak, ali i za blisku i dalju budućnost. Prva panel diskusija naslovljena je: „Mogućnost pravnog regulisanja dekarbonizacije manjih plovila u Boki kotorskoj“, dok će se drugi panel održati pod naslovom: „Plovidba i plovni putevi u Boki: sigurnost i stvarnost“. Panelisti će biti predstavnici nadležnih ministarstava, institucija, organizacija, privrednih društava i pojedinci koji će dati svoj konstruktivan doprinos u razmjeni relevantnih informacija. Cilj ovih panela je da se dođe do zajedničkih zaključaka i preporuka za buduće korake u svrhu unapređenja postojećeg stanja kada su navedene teme u pitanju.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.