Održani radni sastanci sa projektnim timom sa Univerziteta u Sarajevu i poslodavcima koji učestvuju u programu mobilnosti




U okviru ERASMUS + projekta “Prelaz studenata sa invaliditetom od visokog obrazovanja do zapošljavanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori” (akronim: Trans2Work), na Univerzitetu u Sarajevu, Filozofskom fakultetu, Sarajevo, Bosna i Hercegovina je u petak, 13. jula 2018. godine održan radni sastanak na kojem su prisustvovale doc. dr Tatijana Dlabač i mr Maja Škurić ispred projektnog tima sa Univerziteta Crne Gore. Zahvaljujući aktivnostima kolega sa Univerziteta u Sarajevu, studentu Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore Mladenu Markoviću je omogućeno da na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu realizuje radnu praksu u okviru programa mobilnosti Special Mobility Strand na Trans2Work projektu. Kao i do sada, i realizaciju ove mobilnosti su pomogli Centar za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore i Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore.

Na radnom sastanku je bilo riječi o dosadašnjim projektnim ciljevima u okviru programa mobilnosti, iskustvma timova sa oba univerziteta u organizaciji aktivnosti za pripremu i početak programa mobilnosti, kao i o ulozi mentora u okviru ovog programa. Tim sa Univerziteta Crne Gore je iskoristio priliku da obiđe studente Ahmata Murića i Viktora Pavićevića koji su takođe na radnoj praksi u Sarajevu.

Povodom organizacije ovog radnog sastanka i istrajnosti da se studentu Mladenu Markoviću omogući obavljanje radne prakse kod poslodavca u trajanju od dva mjeseca, zahvaljujemo se prof. dr Lejli Kafedžić sa Filozofskog fakulteta i šefici Ureda za odnose s javnošću, g-đi Minji Arslanagić-Tutić sa Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu. Takođe, bilo je zadovoljstvo sresti se ponovo sa zaposlenima u preduzećima proMENTE socijalna istraživanja i Profil Management Consulting kod kojih studenti Ahmat Murić i Viktor Pavićević završavaju radnu praksu krajem jula mjeseca.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.