Dnevnik: Školski brod "Jadran" na dvonedjeljnom putovanju




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Osim velike međunarodne konferencije pomorskih nauka koja je održana 11. i 12. aprila, sledeći veliki poduhvat koji Pomorski fakultet organizuje u okviru proslave šest decenija svog postojanja je najduža do sada plovidba školskim brodom „Jadran“ koja se organizuje za studente ovoga fakulteta.

Posle dugotrajnih i zahtjevnih priprema, ovaj istorijski jedrenjak danas, 22. aprila, isplovio je sa 35 studenata i 4 profesora Pomorskog fakulteta, kao i sa posadom Mornarice Vojske Crne Gore. U toku plovidbe, najbolji studenti treće godine, kao i odabrani studenti druge i prve godine sa odsjeka Nautike, Brodomašinstva, Pomorske elektrotehnike i Pomorskih nauka, imaće priliku da odrade niz vježbi i praktičnih obuka, kako zajedničkih, tako i onih specifičnih za njihove konkretne smjerove, i u plovidbi, i u lukama.

Osim obuke na brodu, kao dio ovog interesantnog putovanja organizovane su i višednevne posjete Istanbulu i Atini. U okviru njih, studenti će imate prilike da se upoznaju za znamenitim istorijskim i kulturnim spomenicima ovih poznatih destinacija. Takođe, jedan dan boravka u Istanbulu, naši studenti i profesori provešće kao gosti Pomorske akademije Univerziteta nacionalne odbrane i Pomorskog fakulteta Tehničkog univerziteta Istanbula u svrhu upoznavanja sa istaknutim pomorskim obrazovnim institucijama i praksama Republike Turske.

Osim uspješne obuke i uspješnih i prijatnih boravaka u ovim interesantnim i u svakom pogledu vrijednih posjete destinacijama, želimo im mirno more, lijep provod i srećan povratak!

Š/b Jadran isplovio na dvonedjeljno putovanje, 22.4.2019.

Dnevnik: 1. dan

Dnevnik: 2. dan

Dnevnik: 3. dan

Dnevnik: 4. dan

Dnevnik: 5. dan

Dnevnik: 6. dan

Dnevnik: 7. dan

Dnevnik: 8. dan

Dnevnik: 9. dan

Dnevnik: 10. dan

Dnevnik: 11. dan

Dnevnik: 12. dan

Dnevnik: 13. dan

Dnevnik: 14. dan

Š/b Jadran uplovio u luku Tivat u nedjelju, 5.5.2019.

 

Web sajtovi:

http://www.pfkotor.ucg.ac.me

https://www.ucg.ac.me/pfkotor

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.