Popunjena sva mjesta za program Nautika i pomorski saobraćaj PFK-a




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore  je ostalo 49 slobodnih mjesta, odnosno popunjeno je 211 od ukupno 260 mjesta. Prodekanica za nastavu na PFK-u Milena Dževerdanović–Pejović navodi da su i ove godine popunjena svih predviđenih 80 mjesta na  Studijskom programu Nautika i pomorski saobraćaj.

“Nastavljen je trend da su upisani srednjoškolci sa odličnim i vrlodobrim uspjehom od čega preko 15 % stranaca i oko 10 % lučonoša. Ovo svakako predstavlja kontinuitet i već tradiciju u pogledu kvaliteta prijavljenih kandidata”, kazala je.

Kad je riječ o preostalim mjestima, u II upisnom roku biće mjesta za 12 kandidata na programu Brodomašinstvo,Image dva mjesta na Menadžmentu u pomorstvu i logistici, i 35 mjesta  na studijskom programu Pomorska elektrotehnika.

Prodekanica za nastavu na PFK-u Milena Dževerdanović –Pejović  poručuje brucošima da prije svega redovno prate nastavu jer ona obuhvata kako teorijski tako i praktični dio i aktivnim učešćem lakše ostvaruju uspjeh na ispitu.

„Treba da budu aktivni na online platformama kao što je moodle odakle takođe preuzimaju materijal za rad i rade testove provjere znanja tokom semestra. Takođe, zalaganjem i vrijednim radom kandiduju se za programe mobilnosti odnosno razmjene van Univerziteta Crne Gore, što predstavlja jedno značajno iskustvo i novinu za studente“, kazala je ona.

Šaroliko tržište rada, dodaje, a posebno  konkurentno pomorsko tržište zahtijeva znanje i kvalitet što im Pomorski fakultet Kotor kontinuirano pruža.

„Kada je u pitanju ukrcaj budućih pomoraca, i tu postoji mogućnost da se studenti sa dobrim uspjehom dokažu i budu odabrani za ukrcaj na neku od renomiranih brodskih kompanija sa kojoj imamo saradnju. Svakako da treba da uče stručne predmete i strane jezike, posebno engleski jezik kao zvanični jezik pomorske komunikacije“, poručila je novim studentima Dževerdanović–Pejović.

 

https://www.cdm.me/drustvo/popunjena-sva-mjesta-za-program-nautika-i-pomorski-saobracaj-pfk-a/

http://www.antenam.net/drustvo/125706-popunjena-sva-mjesta-za-program-nautika-i-pomorski-saobracaj-pfk-a

http://standard.co.me/index.php/drustvo/item/53144-popunjena-sva-mjesta-za-program-nautika-i-pomorski-saobracaj-pfk-a

https://volimpodgoricu.me/2019/07/06/popunjena-sva-mjesta-za-program-nautika-i-pomorski-saobracaj-pfk-a/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.