Realizovane praktične vježbe na moru




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Za studente Pomorskog Fakulteta Kotor, iz predmeta Sigurnost na moru, realizovane su praktične vježbe na brodu "Vodena kočija", vlasnika kapetana Rajka Čavora, 22. oktobra 2019. godine.

Tokom vježbe, studenti prve godine SP Nautika i pomorski saobraćaj i druge godine SP  Brodomašinstvo i Pomorska elektrotehnika, upoznali su se sa ličnim i kolektivnim sredstvima za spašavanje. Sa termalnim odijelima i prslucima za spašavanje skakali u more, a  aktiviran je i splav za spašavanje.  Uz odobrenje LK Kotor, ispaljene su i svijetleće rakete i aktivirani dimni signali. 

Praktične vježbe su nadzirali Boro Lučić, stručni saradnik na predmetu Sigurnost na moru, posada broda "Vodena kočija" i predstavnici fakulteta: doc. dr Tatijana Dlabač, dr Stevan Kordić, mr Sead Cvrk, mr Igor Stanovčić, mr Miroslav Vukičević,  Ivan Mraković i Lazar Nikitović.

Studenti druge godine su s kolegom mr Miroslavom Vukičevićem obišli mašinski kompleks, odnosno sisteme glavnih i pomoćnih motora, sistem razvodne električne table, te protiv požarni sistem sa brodskim pumpama.

U duhu pomorske tradicije studenti su obišli i ostrvo Gospa od Škrpjela.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.