Pomorski fakultet Kotor, 04.11.2019

Dekan Pomorskog fakutleta Kotor na svečanoj proslavi jubileja Univerziteta „Ismail Qemali″ u AlbanijiShodno pozivu predstavnika Univerziteta „Ismail Qemali" iz Valone (Albanija), dekan Pomorskog fakulteta Kotor, prof. dr Špiro Ivošević prisustvovao je 23. oktobra 2019. godine proslavi povodom 25 godina uspješnog rada ovog Univerziteta.

Na svečanoj ceremoniji dekan Ivošević se obratio prisutnim zvanicama i zahvalio se na pozivu u svoje i ime rektorata Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danila Nikolića. Istakao je značaj saradnje dva Univerziteta, prisjetivši se početaka prvih projekata još od 2012. godine. Zajednički realizovani projekti od interesa za razvoj i unapređenje obrazovanja i naučno-istraživačkog rada TEPMUS i HERD rezultat su uspješne saradnje koja se i dalje nastavlja.

U čast ovog jubileja, ali i dugodišnjeg parnetstva i prijateljstva, dekan Ivošević je uručio simboličan poklon rektoru Univerziteta „Ismail Qemali" iz Valone, prof. dr Roland Zisi, i to uspomenu sa plovidbe  š/b  „Jadran", na ruti Kotor - Istanbul, Maj 2019.

Broj posjeta : 164