Predstavnici Fakulteta u posjeti Predsjedniku Opštine Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U četvrtak, 31. oktobra, dekan Pomorskog fakulteta Kotor, prof. dr Špiro Ivošević sa svojim saradnicima posjetio je predsjednika Opštine Kotor, gospodina Željka Aprcovića, u njegovom opštinskom kabinetu. Sastanku je prisustvovala i gospođa Marina Dulović, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Оpštine Kotor. Neposredan povod sastanka su dolazeće proslave povodоm jubilarnog Dana Fakulteta i Dana Оpštine koji se ove godine održavaju sukcesivno.

Naime, s obzirom na to da Fakultet ima u planu trodnevne svečane aktivnosti povodom proslave 60 godina rada (18-20.novembar), a Opština Kotor proslavlja svoj Dan već 21. novembra, i sami Dani Fakulteta uvršteni su u opštinski raspored kulturnih i svečanih dešavanja, naročito njegovi pojedini segmenti poput Svečane akademije koja će se održati u Centru za kulturu „Nikola Đurković“ u utorak, 19.novembra u 12 sati, i izložbe fotografija našeg kolege dr Stevana Kordića koja će se održati istoga dana u 19.30 u prostorijama Pomorskog muzeja.

I gospodin Aprcović i gospođa Dulović, u ime Opštine Kotor, saglasno su izrazili spremnost za organizovanje zajedničkih aktivnosti i saradnju u vezi sa njihovim planiranjem i realizacijom. Osim toga, Predsjednik Opštine istakao je i stav Opštine u smislu važnosti obrazovnih institucija naše opštine, naročito onih koje se tiču obrazovanja budućih i aktivnih pomoraca.

Predstavnici Fakulteta upoznali su predstavnike Opštine sa ovogodišnjim mnogobrojnim i zahtjevnim aktivnostima koje je Fakultet uspješno realizovao, a od kojih se naročito ističu organizovanje Osme međunarodne konferencije pomorskih nauka, do sad najduža plovidba školskim  brodom „Jadran“, proslava 30 godina rada Pomorske biblioteke u aktuelnom zdanju, kao i rekonstrukcija zgrade Biblioteke koja je u toku. Za sve navedene aktivnosti, Fakultet je putem Univerziteta Crne Gore i sponzorstava obezbijedio veliki dio sredstava, a predsjednik Opštine je u tom dijelu obećao podršku i lokalne samouprave, naročito s obzirom na činjenicu da je sama zgrada Biblioteke dio opštinskog kulturnog nasljeđa.  S tim u vezi, sastanak je okončan u pozitivnom duhu i uz inicijativu za nastavak komunikacije u vezi sa detaljima buduće saradnje. Dekan Ivošević je datu priliku iskoristio i da, u ime Pomorskog fakulteta Kotor, predsjedniku Aprcoviću uruči na poklon jednu od fotografija školskog broda „Jadran” sa ovogodišnje edukativne plovidbe studenata i profesora Fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.