Realizovan program mobilnosti na „Mircea Cel Batran” pomorskoj akademiji u Rumuniji




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U cilju realizacije ERASMUS + programa mobilnosti akademskog osoblja Pomorskog fakulteta Kotor i uspostavljanja saradnje sa novom partnerskom institucijom u periodu od 24-29. novembra 2019. godine doc. dr Tatijana Dlabač - prodekan za razvoj i inovacije Pomorskog fakulteta Kotor i doc. dr Senka Šekularac-Ivoševič - koordinator  za međunarodnu  saradnju boravile su na Pomorskoj akademiji „Mircea Cel Batran” u Kontanci (Rumunija).

Ovom prilikom imale su čast da ih ugosti rektor Cap. (N) Tarabuta Octavian, PhD sa scojim najbližim saradnicima prorektorom za nastavu  Cap. (N) Toma Alecu, PhD i prorektorom za međunarodnu saradnju Colonel Popa Catalin, PhD. Takođe, kolegnice su prisustvovale sastancima koje su u cilju otkrivanja mogućnosti buduće saradnje organizovali dekani dva fakulteta ove Akademije Cap. (N) Atodiresei Dinu, PhD sa Fakulteta za navigaciju i menadžment i Cap. (N) Paul Burlacu, PhD sa Fakulteta za pomorsko inženjerstvo.

Ovom prilikom profesorice Dlabač i Šekularac-Ivošević su upoznate sa planom i programom osnovnih i master studija, opremom za izvođenje praktične nastave, laboratorijama, simulatorima, sistemom kvaliteta koji je implementiran, projektima, kao i cjelokpunmom infrastrukturom kampusa. Poseban akcenat je stavljen na realizaciji i evaluaciji praktične nastave.

U skladu sa tipom mobilnosti, profesorice Dlabač i Šekularac-Ivošević održale su predavanja, gdje su kroz interesantnu prezentaciju predstavile Univerzitet Crne Gore, Pomorski fakultet Kotor, ali i rezultate istraživanja u okvirima svojih naučnih oblasti. Takođe, posebno interesovanje je izazvala prezentacija Crne Gore kao destinacije koju bi trebalo posjetiti.

Zaključuje se da su uspostavljeni prioriteti i zajednički interes za buduću saradnju između Pomorskog fakulteta Kotor i „Mircea Cel Batran” pomorske akademije u okviru programa mobilnosti ERASMUS +, ali i drugih projekata koji ovom prilikom predloženi. Treba istaći da se na otvorene Erasmus + konkurse sa ovom akademijom u zimskom semestru prijavio značajan broj kandidata sa Pomorskog fakulteta Kotor, tako da će u toku ove studijske godine biti realizovane kako mobilnosti akademskog osoblja, tako i mobilnosti neakademskog osoblja i studentske mobilnosti.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.