Info Zoom na Pomorskom fakultetu Kotor u vezi master studija




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Uvažavajući pitanja zainteresovanih kandidata u vezi  novih akademskih dvogodišnjih master studija za koje će konkurs izaći krajem septembra 2020. godine, koja su budući studenti poslali putem predstavnika studenata, danas je menadžment Pomorskog fakulteta Kotor organizovao zZoom sastanak u vezi master studija.

Sastanku su prisustvovali dekan prof. dr Ivošević, kao i prodekani prof. dr Dlabač,  prof. dr Dževerdanović-Pejović, kao i članovi Komisije za upis prof. dr Mimo Drašković i doc. dr Senka Šekularac-Ivošević.

Kandidati su pokazali interesovanje za oba studijska programa na master studijama- Pomorske nauke i Menadžment u pomorstvu i logistika u pogledu strukture, sadržaja nastavnih planova, uslova studiranja, budžeta, a posebno izrade prijemnog ispita i dostupne literature.

Studenti su iskazali zadovoljstvo datim informacijama, a nastavno osoblje se potrudilo da im pruži što više informacija u vezi predstojećeg prijemnog ispita, upisa i koncepta master studija, te sistema studiranja 3+2+3. Pored ukazivanja na naučno-istraživački aspekt master studija, naglasak je bio i na podizanju svijesti o važnosti master studija u smislu buduće izgradnje studenata kao članova akademske zajednice koji uvažavaju uzuse akademske etike i akademskog integriteta.

Na kraju, svim učesnicima je data sloboda da komisiji za master putem mejla u narednom periodu postave pitanja u vezi eventualnih nedoumica.

Prodekan za nastavu

Prof. dr Milena Dževerdanović-Pejović

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.