Pomorski fakultet Kotor, 10.01.2021

Iliana Bakmaz, najbolja studentkinja Pomorskog fakulteta Kotor za studijsku 2020/21. godinuX

Studentkinja Pomorskog fakulteta Kotor UCG-a na studijskom smjeru Nautika i pomorski saobraćaj, Iliana Bakmaz (9.80), najbolja je studentkinja ovog fakulteta, a tim povodom joj je uručena nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2020/21. godinu.

Za uspjeh koji je postigla i nagradu Univerziteta Crne Gore kaže da su kruna njenog dosadašnjeg zalaganja i rada, a zatim i stimulans da nastavi onako kako je i počela.

"Da bi neko postigao uspjeh prije svega mora da voli to sto radi a samim tim istrajnost i posvećenost tome sto radi mu ne pada teško", dodala je studentkinja.

Iliana smatra da je na Pomorskom fakultetu Kotor od vrhunskih profesora i iskusnih kapetana dobila dobru teoretsku podlogu za praktičan dio rada na Simulatorima i vježbama iz stučnih oblasti.

"Zadatak mi je da svakog dana radim na sebi i napredujem u svojoj oblasti, a cilj mi je da jednog dana, kao kapetan velikog kruzera, uplovim u moju Boku kotorsku", objašnjava studentkinja.

Kaže da se njeni planovi za budućnost za sada odnose na odrađivanje kadeture po završetku fakulteta, nakon čega bi nastavila, u sklopu svog fakulteta i uz pomoć Agencija za obuku pomoraca, sa unapređivanjem svog znanja i usavršavanja.

"Meni je prije svega čast sto pohađam Pomorski fakultet u Kotoru, jer se radi o fakultetu koji iza sebe ima dugu pomorsku tradiciju i bogatu istoriju pomorskih Kapetana. Ukoliko volite more i sve sto ide uz njega ovo je pravi fakultet za vas, jer vam omogućava da se kroz široku lepezu smjerova usavršavate u oblastima koje ste izabrali bilo na kopnu ili na moru", poručila je najbolja studentkinja PFK-a za tekuću studijsku godinu.

 

Povezane vijesti: 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/98188-najbolji-studenti-univerziteta-crne-gore-za-studijsku-2020-21-godinu

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/iliana-bakmaz-najbolja-studentkinja-pomorskog-fakulteta-kotor

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/501949/bakmaz-cilj-mi-je-da-kao-kapetan-velikog-kruzera-uplovim-u-moju-boku-kotorsku

https://www.antenam.net/drustvo/185070-iliana-bakmaz-najbolja-studentkinja-pomorskog-fakulteta-kotor

https://volimpodgoricu.me/2021/01/10/iliana-bakmaz-najbolja-studentkinja-pomorskog-fakulteta-kotor/

https://radiojadran.com/iliana-bakmaz-iz-herceg-novog-najbolja-studentkinja-pomorskog-fakulteta-kotor-za-studijsku-2020-21-godinu/

https://makanje.me/clanak/4834

 

 

Dokumenti

Broj posjeta : 509