Raspisan konkurs za studijski program Konzervacija i restauracija




Raspisan konkurs za studijski program Konzervacija i restauracija

 

 

 

 

 

 

 

 

UPRAVNI ODBOR UNIVERZITETA CRNE GORE

 raspisuje

KONKURS ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU OSNOVNIH STUDIJA UNIVERZITETA CRNE GORE ZA STUDIJSKU 2021/22.

koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore

UNIVERZITETSKA JEDINICA / STUDIJSKI PROGRAM

BROJ STUDENATA

FAKULTET LIKOVNIH UMJETNOSTI

8

Konzervacija i restauracija

8

 

Ukupan broj mjesta na Studijskom programu povećava se za 1% po principu afirmativne akcije.

Kandidati za upis prijavu podnose isključivo preko studentske službe Fakulteta likovnih umjetnosti.

Pravo prijave na konkurs za upis na osnovne studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija.

Potrebna dokumenta za upis:

  • originalna diploma o položenom eksternom maturskom, odnosno stručnom ispitu;
  • originalna svjedočanstva o završenim pojedinačnim razredima srednjeg obrazovanja;
  • diploma “Luča” ili ekvivalentna diploma;
  • kopija biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuća lična isprava koja se izdaje u skladu saposebnim propisom;
  • diploma (ili ekvivalentni dokument) o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom ilimeđunarodnom takmičenju iz predmeta koji su od značaja za nastavak obrazovanja.

Stranac podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju kada je završio srednju školu na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

Prijava na konkurs se podnosi 30.09.2021. godine u okviru radnog vremena studentske službe Fakulteta likovnih umjetnosti.

Neblagovremeno podnijeta prijava neće se uzeti u razmatranje.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 01.10.2021. godine, prema rasporedu Fakulteta likovnih umjetnosti.

Prijemni ispit, a koji je dodatni uslov za upis, polaže se prema rasporedu Fakulteta likovnih umjetnosti, u periodu 02.10.2021. do 05.10.2021. godine.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 08.10.2021. godine.

Upis studenata na Univerzitet Crne Gore bliže je uređen Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore br. 01-2458 od 17.12.2009. godine, sa izmjenama i dopunama br. 08-463 od 31.03.2011. godine, br. 08- 463 od 02.06.2011. godine, br. 08-153/2 od 03.05.2012. godine, br. 08-793/1 od 23.05.2013. godine i br. 08-614/1 od 24.04.2014. godine.

Na pitanja koja nijesu regulisana ovim propisom ili su u suprotnosti sa odredbama Zakona o visokom obrazovanju i drugih relevantnih propisa, neposredno će se primjenjivati odredbe tih propisa.

Pravilnik je objavljen na internet stranici Univerziteta Crne Gore: www.ucg.ac.me.

 

Napomene:

Lice koje je podnijelo zahtjev za priznavanje inostrane obrazovne isprave, a postupak priznavanja nije završen prije isteka roka za podnošenje prijave za upis, može uslovno konkurisati za upis i upisati se na osnovu potvrde da je pokrenut postupak priznavanja kod nadležnog organa. U slučaju da po zahtjevu za  priznavanje inostrane obrazovne isprave ne bude okončan do dana određenog za upis, zahtjev bude odbijen ili ako inostrana obrazovna isprava ne daje pravo na upis na izabrani studijski program Univerziteta, smatraće se da nije ispunjen uslov za upis.

U slučaju da kandidat podnosi duplikate umjesto traženih originalnih dokumenata, dužan je da potpiše izjavu da originalna dokumenta nije iskoristio za ostvarivanje prava na upis na nekom drugom studijskom programu. Kandidat koji da netačnu izjavu biće eliminisan iz kvalifikacionog postupka.

 

 

 

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.