Praktična nastava na Podmornici P-821 „HEROJ“
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studentima akademskog studijskog programa Brodomašinstvo Pomorskog fakulteta Kotor su u utorak, 10. marta 2020. godine održane praktične vježbe iz predmeta Brodski motori na Podmornici P-821 „HEROJ“ koja je izložena kao muzejski eksponat u sklopu Zbirke pomorskog nasljeđa, Portomontenegro Tivat.

Uvodnu riječ o osnivanju i istorijatu Zbirke pomorskog nasljeđa održao je gospodin Dražen Jovanović, koordinator Zbirke.

Studenti su imali priliku da se upoznaju sa konstruktivnim elementima, opremom i načinom eksploatacije sa naglaskom na sisteme pogona podmornice. Pored toga studenti su imali priliku da se upoznaju sa istorijatom podmorničarstva ovih prostora, te ostalim eksponatima izloženim u Zbirci pomorskog nasljeđa.

Ovom prilikom se zahvaljujemo gospodinu Desku Portiću, direktoru za operacije Adriatic Marinas d.o.o i gospodinu Draženu Jovanoviću, koordinatoru Zbirke pomorskog nasljeđa koji su našim studentima omogućili realizaciju praktičnih vježbi.

Više informacija o podmornici HEROJ možete naći na sajtu kompanije Porto Montenegro.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.