Sastanak dobrodošlice za Erasmus + studente iz Rumunije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Posredstvom Erasmus + programa mobilnosti, u toku zimskog semestra  2021/22, na Pomorskom fakultetu Kotor borave četiri studenta sa Pomorske akademije „Mircea cel Bătrân“  iz Rumunije.

U organizaciji Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore 11. oktobra 2021. godine, u zgradi Rektorata, održan je sastanak dobrodošlice za sve dolazne Erasmus + studente, a kom su prisustvovali i dolazni studenti iz Rumunije zajedno sa koordinatorkom za međunarodnu saradnju Pomorskog fakulteta Kotor, doc. dr Senkom Šekularac Ivošević. Više informacija o navedenom događaju možete pročitati putem linka: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1021/objava/124866-odrzan-sastanak-dobrodoslice-za-dolazne-studente.

Prateći tradiciju višegodišnje saradnje sa partnerskom Akademijom iz Rumunije, Pomorski fakultet Kotor ugostio je Erasmus + studente u utorak 12. oktobra 2021. godine. Srdačnu dobrodošlicu studentima iz Rumunije su poželjeli dekan prof. dr Špiro Ivošević, prodekanica za nastavu prof. dr Milena Dževerdanović Pejović, prodekanica za inovacije i razvoj prof. dr Tatijana Dlabač i koordinatorka za međunarodnu saradnju  doc. dr Senka Šekularac Ivošević.

Na ovom sastanku studenti su kroz interesantnu prezentaciju upoznati sa osnovnim podacima o Crnoj Gori, Univerzitetu Crne Gore, a posebno je predstavljen Pomorski fakultet Kotor kroz njegov istorijski razvoj, obrazovne programe, projektne aktivnosti i raspoložive infrastrukturne kapacitete. Takođe, upriličen je obilazak zgrade Fakulteta. U drugom dijelu sastanka predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor potrudili su se da studentima omoguće bolju akademsku i socijalnu integraciju, pružajući im sve neophodne informacije o organizaciji nastavnog procesa na Fakultetu i pratećoj administraciji vezanoj za Erasmus + boravak u Crnoj Gori. Studenti su podijelili prve utiske sa prisutnima, izdvajajući srdačnost ljudi i prirodne ljepote grada Kotora.

Potrebno je istaknuti da će istovremeno troje studenata sa Pomorskog fakulteta Kotor boraviti na Pomorskoj akademiji „Mircea cel Bătrân“, što je potvrda istinske realizacije studentske mobilnosti između dvije pomorske visokoobrazovne institucije. Zaključuje se da će studijsku 2021/22. godinu obilježiti značajan broj studentskih mobilnosti i pored aktuelne pandemijske situacije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.