Značajan broj Erasmus + dolaznih mobilnosti osoblja na Pomorskom fakultetu Kotor u toku jula 2022. godine




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Pomorskom fakultetu Kotor u toku jula 2022. godine realizovano je devet dolaznih mobilnosti osoblja.

Naime, u periodu 03-09.07.2022. godine na Pomorskom fakultetu Kotor boravio je Arvydas Jankauskas, rukovodilac nautičkog simulatora sa partnerske institucije Lithuanian Maritime Academy iz Litvanije (Klaipeda).

Takođe, u periodu 18. 07. – 22.07.2022. Pomorski fakultet Kotor posjetile su kolege sa “Mircea cel Batran”, pomorske akademije iz Rumunije (Konstanca): pukovnik Catalin POPA, prorektor za međunarodne odnose, potporučnik Marius CUCU, rukovodilac kancelarije za međunarodne programe i projekte, zamjenik komandanta Sergiu LUPU, prorektor za kontinuirani razvoj, Marian CATA, rukovodilac IT centra i RADULESCU Simona, službenica u sektoru računovodstva. U istom periodu, po prvi put ostvarena je mobilnost sa Univerzitetom u Ljubljani. Tačnije, vanredni profesor Jure Demšar, asistenti Marin Hero i Urban Pegan ostvarili su mobilnost u vidu treninga.

Kolege su dočekane od strane menadžmenta Fakulteta, prodekanice za inovacije i razvoj Prof. dr Tatijane Dlabač, prodekanice za nastavu Prof. dr Milene Dževerdanović Pejović kao i dijela nastavnog osoblja. U toku perioda mobilnosti razmijenjena su znanja i iskustva vezana za visoko obrazovanje u pomorstvu i prakse u dijelu obuka studenata i pomoraca. Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor upoznali su goste sa istorijskim razvojem, organizacionom strukturom, studijskim programima, projektnim aktivnostima, savremenim nastavnim metodama koje koristi Pomorski fakultet Kotor u okviru simulatora, laboratorija, Centra za obuku pomoraca i Centra za istraživanja, inovacije i preduzetništvo.

Zaključeno je da Erasmus + program nudi brojne benefite za partnerske institucije i da će se višegodišnja saradnja nastaviti uz povećanje broja mobilnosti, ali i pokretanjem novih zajedničkih projekata.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.