Nastavak dugogodišnje saradnje sa Obuda univerzitetom u okviru programa Erasmus+




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru Erasmus+ programa mobilnosti prof. dr Špiro Ivošević, dekan Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore (UCG), prof. dr Senka Šekularac-Ivošević, koordinatorka za međunarodnu saradnju Pomorskog fakulteta Kotor UCG i Nikolina Radulović, saradnica za mobilnost iz Kancelarije za međunarodnu saradnju i mobilnost UCG, boravili su na Donát Bánki fakultetu za mašinstvo i bezbjednosno inženjerstvo Obuda univerziteta u Budimpešti u periodu od 6. do 10. marta 2023.

Predstavnici Univerziteta Crne Gore imali su niz sastanaka sa predstavnicima partnerskog Univerziteta, prof. dr Erzsébet Ancza, prodekanicom za nastavu, prof. dr Szakács Tamás, Erasmus koordinatorom, prof. dr Edit Tóth-Laufer, rukovodiocem Instituta za mehatroniku i inženjerstvo, kao i svim kolegama iz odjeljenja za međunarodnu saradnju sa Donát Bánki fakulteta za mašinstvo i bezbjednosno inženjerstvo koji su organizovali ovu petodnevnu radnu posjetu.

Predstavnici Univerziteta Crne Gore su sa kolegama razgovarali o nastavku saradnje u okviru Erasmus+ programa, kao i o potencijalnim istraživačkim projektima u oblasti inženjerstva. Takođe, razmijenjeni su pozivi za naučne konferencije koje organizuju fakulteti partnerskih univerziteta. Razmatrana je mogućnost mješovite (eng. blended) mobilnosti, koja bi doprinijela povećanju broja studentskih mobilnosti u oba smjera.

Univerzitet Crne Gore uspješno sarađuje sa Obuda univerzitetom iz Budimpešte u okviru Erasmus+ programa kreditne mobilnosti od 2018. godine. Saradnja je uspostavljena između Pomorskog fakulteta Kotor i “Donát Bánki” fakulteta za mašinstvo i bezbjednosno inženjerstvo. Do sada je ostvaren niz mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja, kao i studentskih mobilnosti. U tekućem semestru na Pomorskom fakultetu Kotor boravi student osnovnih studija sa Obuda univerziteta, dok se do kraja tekuće akademske godine očekuje realizacija dolaznih mobilnosti nastavnog i administrativnog osoblja sa ove partnerske institucije.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.