Delegacija Univerziteta u Nikoziji posjetila Pomorski fakultet Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dana 08.09.2023. godine, Pomorski fakulet Kotor posjetili su predstavnici Univerziteta u Nikoziji, Kipar.  Delegaciju pomenutog Univerziteta činili su: rektor, prof. dr Philippos Pouyioutas; prorektor za nastavu, prof. dr Panayiotis Angelides; rukovodilac katedre za digitalne inovacije, prof. dr Soulla Louca; direktor Instituta za budućnost (IFF) i pomoćnik dekana Poslovne škole Univerziteta u Nikoziji, prof. dr Marinos Themistocleous, kao i direktorica za  Erasmus+ i NEOLAiA Alliance Unit (ENAU), doc. dr Melpo Iacovidou.

Goste su srdačno dočekali prodekanica za nastavu, prof. dr Milena Dževerdanović Pejović, koordinatorka za međunarodnu saradnju, prof. dr Senka Šekularac-Ivošević, kao i saradnici - Ivana Čavor, mr Dragana Milošević i Nemanja Pudar.

U uvodnom dijelu, prof.dr Senka Šekularac-Ivošević  je kroz slikovitu prezentaciju prisutne upoznala sa istorijskim razvojem, organizacionom strukturom, studijskim programima, projektnim aktivnostima, savremenim nastavnim metodama koje koristi Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore. Takođe, dio prezentacije bio je posvećen zanimljivim činjenicama i atraktivnostima Crne Gore i Kotora. Rektor, prof. dr Philippos Pouyioutas predstavio je Univerzitet u Nikoziji kao jedan od najvećih univerziteta Kipra, koji broji oko 12.500 studenata iz više od 70 zemalja svijeta. Kuriozitet je da ovaj univerzitet važi za lidera na Mediteranu u onlajn obrazovanju, a posebno je poznat po master programu u oblasti blokčejn tehnologija.

Gosti su imali priliku da obiđu infrastrukturne kapacitete Pomorskog fakuleta Kotor. Nautički simulator, kroz interaktivnu vježbu predstavio je pripravnik, mr Balša Drašković. Darko Kovačević, predstavnik Laboratorije za arheologiju pomorstva putem virtuelne realnosti predstavio je gostujućim profesorima pomorsku i podvodnu kulturnu baštinu Crne Gore.

Kolege su razmijenile iskustva i prakse u visokoobrazovnom procesu. Zaključili su da bi u budućnosti postojala mogućnost saradnje ove dvije institucije u dijelu projektnih aktivnosti internacionalizacije studijskih programa i onlajn vida obrazovanja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.