Pomorski fakultet Kotor, 12.10.2020

Uspješno završena obuka iz upravljanja gašenjem požaraOdlična saradnja koju ima Pomorski fakultet Kotor i Služba zaštite i spašavanja Kotor potvrđena je i 1. oktobra 2020. godine kada su odrađene praktične vježbe u okviru obuke za izdavanje ovlašćenja o osposobljenosti za upravljenje gašenjem požara, jedne od obuka koja se realizuje u Centru za obuke Pomorskog fakulteta Kotor. Uobičajena praksa je da se praktične vježbe iz dijela vezanog za upravljanje gašenjem požara realizuje u prostorijama Službe zaštite i spašavanja Kotor.
 
Poštujući mjere NKT- a, polaznici su uspješno završili obuku na obostrano zadovoljstvo. Ovom prilikom se zahvaljujemo gospodinu Maksimu Mandiću, komandiru Službe zaštite i spašavanja, kao i gospodinu Mariu Markoviću, koji su našim kadidatima objasnili detaljno sve korake u praktičnom radu. Polaznici su koristili termovizijsku kameru, zaštitnu opremu koja je nabavljena uz pomoć  predstavnika Službe zaštite i spašavanja Kotor, kao i poligon za izvođenje praktičnih vježbi sa kontejnerom koji je nabavljen preko Pomorskog fakulteta Kotor.
 
Prije praktične obuke polaznici su odradili teorijski dio nastave na savremenom brodomašinskom simulatoru uz pomoć kojeg su polaznici bolje razumjeli fiksne protiv - požarne sisteme.
 
Kooridnator ove obuke je mr Miroslav Vukičević zahvaljujući kojem kandidati uvijek imaju sponu između teorijskog i praktičnog dijela nastave.
 
Image Image Image Image
Image                     Image                         Image 
 
Broj posjeta : 271