Održana obuka na Vilnius Gediminas Tehničkom Univerzitetu u okviru BLUEWBC projekta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici partnerskih institucija i organizacija na projektu pod nazivom „Održivi razvoj plavih ekonomija kroz visoko obrazovanje i inovacije u zemljama Zapadnog Balkana - BLUEWBC“ Erasmus+ programa, prisustvovali su obuci i radnim sastancima odbora za kvalitet i projektni menadžment 22. i 23. juna 2022. godine na Vilnius Gediminas Tehničkom Univerzitetu u Viljnusu (Litvanija).

Obuka se odnosila na upoznavanje sa mogućnostima rada u Kreativnom i inovacionom centru “LinkMenu fabrikas” koji je nedavno razvijen u sklopu samog univerziteta. Resurse ovog centra koriste studenti i osoblje deset univerzitetskih jedinica. Drugi dio obuke se odnosio na 3D štampanje i predavanja koja su se ticala finansiranja preduzetničke djelatnosti. Drugog dana je predstavljen rad naučno-tehnološkog parka pod nazivom “Sunrise Valley” pri čemu su se učesnici upoznali sa razvojem startapova koji zapošljavaju sve više svršenih studenata sa tehničkog univerziteta.  

Dio programa je bio predviđen i za sastanak partnera na PMB i Q&A sastanku gdje se diskutovalo o narednim koracima realizacije BLUEWBC projekta. Sljedeći susret predstavnika konzorcijuma će se dogoditi u septembru tekuće godine u Alesundu (Norveška). Događaju u Viljnusu su pored članova drugih partnerskih organizacija prisustvovali i predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore i Privredne komore Crne Gore.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.