Održan radni sastanak na Norveškom univerzitetu nauke i tehnologije u Alesundu (NTNU)Norveški univerzitet nauke i tehnologije (NTNU) u Alesundu je organizovao trodnevni događaj za partnere na projektu koji je obuhvatio sastanak na temu finansijskog menadžmenta i obuke iz oblasti IoT u pomorstvu. Kako se bliži finalizacija projekta pod nazivom „Održivi razvoj plavih ekonomija kroz visoko obrazovanje i inovacije u zemljama Zapadnog Balkana - BLUEWBC“ Erasmus+ programa, ovaj događaj je poslužio da se definišu koraci za ostvarenje manjeg broja ključnih ciljeva do januara 2023. godine.

Pored posjete Furuno Norge kompaniji, MS Trollfjord brodu i laboratoriji Framtidslab na Norwegian Maritime Competence Center-u, dio programa je bio predviđen i za sastanak partnera na PMB i Q&A sastanku. Takođe, bilo je riječi i o pripremi nedjelje “Plavog izazova” (Blue Challenge) koja će biti organizovana krajem oktobra na Pomorskom fakultetu Kotor. U međuvremenu je u sklopu BLUEWBC projekta otvoren i Knowledge sharing hub portal čiji je cilj povezivanje akademske zajednice sa privredom u Crnoj Gori i Albaniji. Više o tome pogledajte na: https://www.bluehub.ucg.ac.me/.

Događaju u Alesundu su pored članova drugih partnerskih organizacija prisustvovali i predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore i Privredne komore Crne Gore.

 

Broj posjeta : 129


Pridružite nam se na društvenim mrežama
Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.